Efter den flotte revanche i single mod James Duckworth kunne man håbe for Frederik Løchte Nielsen, at det kunne blive et positivt vendepunkt, så han i lighed med sidste år kunne slutte med et flot resultat i single.

I 2. runde kampen ved JSM CHALLENGER OF CHAMPAIGN-URBANA, IL, USA så det langt hen ad vejen også lovende ud i kampen mod Henri Laaksonen (SUI), der på den seneste rangliste er no. 290.
Løchte er selv gledet 104 pladser ned til no. 402, men med et godt resultat kunne han muligvis generobre positionen i top 300.

Løchte var godt på vej mod endnu en sejr, da han havde vundet 1. sæt 6-3, og i 2. sæt havde han et par gode muligheder for at bryde Laaksonens serv ved stillingen 5-5.
Ved 15-40 sendte Løchte returen på en medgørlig 2. serv over baglinjen, og på den næste mulighed endte en duel med, at Løchte sendte en baghånd i nettet.

I den efterfølgende tiebreak var Løchte hele tiden bagud, men han fulgte alligevel med til 6-6, hvorefter han dog tabte tiebreaken 6-8, og kampen skulle derfor afgøres i 3. sæt, hvor begge holdt serv, så kampen måtte afgøres i endnu en tiebreak.

Tiebreaken udviklede sig katastrofalt for Løchte, der hurtigt kom bagud 1-6 efter en række fejl, hvor flere må kategoriseres som “lette fejl”, da Løchte ikke selv anerkender udtrykket “uprovokerede fejl”. Som iagttager af kampen var det nærliggende at få den tanke, at flere tidlige exits i de forudgående turneringer har forplantet sig mentalt, så der sniger sig nogle ekstra fejl ind sammen med tanken om, at Løchte igen risikerer at tabe en kamp, hvor han reelt var i vinder-position.

Dette er dog undertegnedes egen personlige vurdering, som alene bygger på egen fornemmelse. Af samme grund mener jeg desuden, at Løchte seriøst bør overveje at prioritere double-samarbejdet med Johan Brunstrom, som selv har givet udtryk for, at han er meget interesseret i dette.

Hvis den mentale faktor spiller en afgørende rolle i Løchtes kampe, gør den det i allerhøjeste grad på den positive måde, når det gælder double, hvor han igen i denne uge stiller op sammen med Johan Brunstrom (SWE), og de vandt kort tid efter ovennævnte single deres 1. runde kamp mod Ruben Gonzales (PHI)/Daniel Nguyen (USA) 7-6(3), 6-4.

Den næste kamp er kvartfinalen, som er programsat torsdag kl. 23, hvor det 2. seedede dansk-svenske par møder David Rice/Marcus Willis (GBR), der på papiret forekommer som en overkommelig opgave, idet de er med som Lucky Loser, og de slap igennem 1. runde med sejr på walkover.

Kampen kan følges herunder på Livestream, hvor man ved at scrolle ned desuden kan gense både Løchtes single og double, som er omtalt herover

Forrige artikelITF Helsinki: Frederikke Svarre tæt på sejr
Næste artikelTE Junior U14: Overbeck og Poulsen vinder Arctic TE 14 i Stavanger
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.