Selvom Holger Rune ikke fik indfriet målet om top 100 officielt, kan han se frem mod en ny sæson, hvor endnu større mål er realistiske

18-årige Holger Vitus Nødskov Rune har aldrig lagt skjul på, at et stort mål for 2021 er at slutte i top 100.
I sidste uge havde Holger muligheden for at indfri målet, da han i fredags spillede sig frem til semifinalen ved en ATP Challenger 100 i Pau i Frankrig, idet en titel ville indbringe 100 point til ATP-ranglisten og sikre, at han kunne slutte året i top 100.

Imidlertid blev chancen for en finaleplads forpurret, da  Holger i semifinalen mod 20-årige Jiri Lehecka (CZE) ikke formåede at bevare det høje niveau, som efter en solid indsats sikrede ham første sæt, men i stedet blev der slækket på koncentrationen og initiativet blev overladt mere til tjekken, der med en langt større stabilitet sikrede sejren 3-6, 6-3, 6-4.

Et tætpakket program sammenholdt med det forventningspres, som Holger havde lagt på sig selv, er både fysisk og mentalt krævende, hvilket uden tvivl har været medvirkende til, at Holger var for langt under det niveau, som er nødvendigt for at gå hele vejen i en Challenger.

Derfor blev der fra flere sider sat spørgsmål ved det fornuftige i, at Holger i denne uge ville forsøge at opnå de sidste nødvendige point, så top 100 målet alligevel kan indfries, men Holger insisterede på at give det endnu en chance ved ATP Challenger 80 turneringen i Bari i Italien.

Set i bagklogskabens ulideligt klare lys burde Holger have lyttet til førnævnte råd og i stedet have glædet sig over en enestående flot sæson, hvor Holger har leveret mange fornemme præstationer, som medfører et avancement fra no. 474 i starten af året til no. 103 på den seneste rangliste, og – ikke mindst – at han er i top 70 på racelisten, der under normale forhold på nuværende tidspunkt vil være identisk med ranglisten.

Det blev nemlig hurtigt tydeligt, at Holger manglede den nødvendige energi, og han var milevidt under det niveau, som har skaffet de mange gode resultater, da han i 1. runde mødte 33-årige no. 265 Andrea Arnaboldi (ITA), der tilsyneladende blot behøvede at holde fleste mulige bolde i spil, indtil Holger med stribevis af fejl var stærkt medvirkende til, at italieneren vandt 1. sæt 6-4.

Da Holger derefter blev brudt rent til 0-1 i det første parti i 2. sæt, indså han det formålsløse i at fortsætte, og ved 40-15 til Arnaboldi i det næste serveparti opgav Holger at fuldføre kampen.

I stedet kan Holger nu holde en tiltrængt pause, inden forberedelserne påbegyndes til næste sæson, der formentlig indledes i Australien i starten af januar forud for Australian Open, hvor Holgers rangering formentlig rækker til at gå direkte i hovedturneringen.

Med en rangering tæt på top 100 er der gode chancer for, at Holger fra starten af 2022 primært kan koncentrere sig om at deltage på ATP-touren, hvor han under alle omstændigheder kan gå direkte i kvalifikationen, og formentlig kan han få direkte adgang til hovedturneringen i nogle ATP 250 turneringer.

Der skal ikke vindes mange kampe, inden Holger kan være etableret i top 100 i starten af 2022, hvor han i det første halve år kun skal forsvare 57 point for kvartfinalen ved ATP 250 i Santiago i midten af marts og 20 point for en ATP Challenger finale i Oiras i slutningen af maj.
Der er således grund til at forvente, at Holger allerede i første 3 måneder kan avancere betragteligt, samtidig med at stadig flere spillere begynder at miste de fastfrosne point, og derved kan Holger tillade sig at have top 50 som et realistisk mål for det næste halve år, men Holger har uden tvivl ambitioner om endnu større mål, som formentlig også omfatter at vinde sin første ATP-titel.

Samme tema bliver berørt i nedenstående artikel, hvor der fokuseres på både Holger og Clara Tauson.

2022 vil vise hvor hurtigt Tauson og Rune kan komme til tops

Forrige artikelGode minder skal hjælpe Danmark på vej mod Marokko
Næste artikelJuniorlandstræneren: Det går rigtig godt på flere fronter
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.