B.93 og Strandvejsskolen har enstemmigt sagt ja til at indgå et nyt skole - og idrætssamarbejde, der skal tilbyde børn og unge kombinationen af skolegang på Strandvejsskolen med tennis - og fodboldtræning på højt niveau i sportsklubben B.93, skriver klubben på fodboldafdelingens site.

Det nye samarbejde mellem B.93 og Strandvejsskolen vil både styrke de eksisterende tilbud, de i dag giver til børn og unge, samtidig med at klubben nu får en sublim mulighed for både at styrke træning, men også uddannelse af unge tennis – og fodboldspillere.

B.93 og Strandvejsskolen begge holder til lige ved Østre Gasværk, og da de deler samme matrikel, er der kun få minutters afstand mellem klubben og skolen. Dermed ligger et samarbejde mellem de to institutioner i kortene, og det bekræfter B.93’s formand, Hans Drachmann, der selv er tidligere elev fra Strandvejsskolen.

– Alene det gør det jo helt indlysende, at der indgås et samarbejde mellem B.93 og Strandvejsskolen, siger Hans Drachmann.

Derudover er mange af skolens elever i forvejen flittige medlemmer af B.93, og derfor er det kun en fordel, at klubben indgår i et tæt samarbejde med skolen.

– Det gør det endnu mere naturligt at etablere et formaliseret samarbejde mellem klub og skole, og vi glæder os til at komme i gang med samarbejdet, som skal udvikles løbende over de kommende år, siger Drachmann.

Med samarbejdet får Strandvejsskolen endnu en facet i det i forvejen gode skoletilbud, som skolen giver til børn og unge. Skoleinspektør, Lisbeth Hammelev, er positivt stemt og glæder sig til samarbejdet.

– Vi glæder os til at udbygge samarbejde med B.93, som er helt i råd med folkeskolereformens idé om Åben Skole. Samarbejdet vil betyde, at Strandvejsskolen kan tilbyde tre linjer for skolens udskolingsklasser, hvor idrætstræningen er en af dem. Samarbejdet bliver til stor glæde for alle vores elever, siger Lisbeth Hammelev.

Helt konkret medfører samarbejdet, at skolen inden for det næste år vil kunne tilbyde flere forskellige linjer for skolens udskolingsklasser. Skolens personale jonglerer allerede nu med idéen om at skabe henholdsvis en håndværks, design – og naturfaglig linje.

Ny idrætslinje vil se dagens lys i den nærmeste fremtid
Som planen ser ud på nuværende tidspunkt, skal samarbejdet i første omgang startes op i august 2016 som et intensiveret samarbejde inden for rammerne af den nye folkeskolereform. Det gør det muligt at skabe sammenhængende undervisningsforløb i fodbold og tennis i seks ugers forløb frem til sommeren 2017.

Herefter er skolen og klubben enige om at udvide samarbejdet, således at der bliver etableret en egentlig idrætslinje på Strandvejsskolen. Der er tale om udvidet idrætsundervisning i fodbold og tennis til særligt egnede og interesserede elever i 6.-9. klasse, som tre gange om ugen, fortrinsvis om morgenen, i sessioner på 1,5 time får muligheden for at træne intensivt på eliteniveau med uddannede fodbold – og tennistrænere fra B.93 på B.93’s anlæg. Desuden er det også tanken at bruge samarbejdet til at udvikle nye spændende undervisningsformer.

Der bliver derfor tale om et samarbejde, hvor Strandvejsskolen med sin professionelle ledelse og dygtige lærere står i spidsen med det pædagogiske ansvar og ansvaret for skolegangen, samtidig med at man udnytter B.93’s erfaring og kompetencer på idrætsområdet.

Derudover indgår det i samarbejdet, at der bliver nedsat et samarbejdsudvalg, hvor repræsentanter for skole og klub med inddragelse af lærere og trænere skal deltage, evaluere samarbejdet løbende og sidst, men ikke mindst sikre, at det lever op til de store forventninger, der er til projektet.

Strandvejsskolen er godkendt til at have tre spor, hvilket skolen har fra børnehaveklasse til 6. klasse. Med samarbejdet bliver der dog skabt et grundlag for udvidelse, hvor skolen kan blive en fuldt udbygget tresporet skole fra børnehaveklassen og helt op til 9. klasse.

B.93 og Strandvejsskolen deler matrikel ved Østre Gasværk. Her er ungdommen i gang på B.93's baner, hvor Strandvejsskolen næsten kan skimtes i baggrunden. Foto: Jakob Nielsen
B.93 og Strandvejsskolen deler matrikel ved Østre Gasværk. Her er ungdommen i gang på B.93’s baner, hvor Strandvejsskolen næsten kan skimtes i baggrunden. Foto: Jakob Nielsen

 

Forrige artikelWimbledon kval: Julia Boserup suveræn gennem kvalifikation
Næste artikelITF Rochester: Mikael Torpegaard i semifinale for anden uge i træk
Avatar photo
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.