De otte kvartfinalister Masters-turneringen i Cincinnatti er fundet. Der har været stribevis af ’lige ved og næsten’-kampe for outsiderne, og af flere omgange er det da også lykkedes at støde favoritterne ud af turneringen. Men de 3-4 største favoritter har alle klaret skærene og er stadig med her i turneringens sidste fase.

Her følger et vue over højdepunkterne fra ugens løb.

Første runde

Den imødesete kamp mellem de to 18-årige stortalenter, Borna Coric og Alexander Zverev skuffede ikke. Jovist var der mange fejl, men intensiteten og indtrykket af at dette er en rivalisering, der kommer til at sætte sit præg på herretennis de kommende år, var det ikke til at komme ud om. Den, foreløbig, mentalt stærkere Coric trak det længste strå med en 7-5, 3-6, 7-6 (5) sejr.

Derudover slog Fernando Verdasco lidt overraskende Jo Wilfried-Tsonga ud med 4-6, 6-3, 6-4, mens Martin Klizan holdt en anden af de unge, Dominic Thiem, stangen i et tæt 7-6 (5), 3-6, 7-6 (4) opgør.

De to største ’overraskelser’ var, at Sam Querrey vandt det rent amerikanske opgør serveopgør mod John Isner (som dog har spillet overordentligt meget på det seneste og var lidt småskadet i Montréal) 6-3, 7-6 (3), og at spanske Feliciano Lopez slog Milos Raonic ud af turneringen med 7-6 (4), 6-4.

Men når man kender til hhv. Isners og Raonic’ returneringen og Querreys og Lopez’ server, er det ikke reelle overraskelser, men snarere tale om kampe, der kunne gå begge veje fra start.

Anden runde

I anden runde kom de otte første seedede ind i turneringen, og vi fik bl.a. en hyperaggressiv Roger Federer at se mod Roberto Batista-Agut. Kampen endte 6-4, 6-4, men med 10 breakbolde mod 0 var den ikke i nærheden af at være tæt. Federer legede sig til sejren og modtog flere gange Aguts andenserv ved selve servelinjen med en topspunden baghånd. Af og til gik det galt, men det var mildest talt interessant at følge.

Derudover så man en – i denne sæson – sjældent mentalt stærk Rafael Nadal mod Jeremy Chardy. Rafa vandt 6-3, 6-4, men vigtigst af alt forsvarede han sin serv hver gang mod hele ni breakbolde. Dér har han hidtil været svag i år, men det var han på ingen måde i den kamp.

Novak Djokovic var i problemer i første sæt af sin kamp mod Benoit Paire, og Paire viste af flere omgange, at han har et uovertruffent godt touch for en mand på 1.95. Desværre kunne han ikke fysisk stå distancen mod maratonmanden Djokovic og endte med at tabe 7-5, 6-2, men her er et par af hans perler fra kampen:

https://www.youtube.com/watch?v=VOeUUh-nxHQ

Tredje runde

Tredje runde bød på adskillige gode kampe. Først måtte Wawrinka overleve 35 esser og en helt masse ureturnerede server, inden han endelig trak det længste strå mod Ivo Karlovic, som lavede dobbeltfejl på allersidste bold, 6-7 (1), 7-6 (5), 7-6 (5) endte den.

Siden måtte Djokovic overkomme et længere nedbrud i sit eget spil kombineret med, at hans modstander, David Goffin, begyndte at finde linje efter linje. Nede 0-3 med dobbelt brud i tredje sæt, begyndte nerverne at spille den unge belgier et puds samtidig med at Djokovic hævede sit eget niveau betragteligt. Han tog de sidste seks partier, 6-4, 2-6, 6-3 endte den.

Endnu større vanskeligheder var Andy Murray i mod den til lejligheden genopstandne Grigor Dimitrov. Dimitrov ramte bolden renere end jeg har set ham ramme den i endog meget lang tid og havde efter blot seks partier slået 15 vindere mod Murrays 2.

Et dobbelt break i andet sæt var ikke nok. Ej heller var et brud og en matchbold mod en svag anden serv fra Murray i tredje.

I sidste ende led Dimitrov af, at det er længe siden, han har været i nærheden af at vinde en kamp mod en spiller af Murrays kaliber. Men hvis han kan levere noget af det spil, der bragte ham på 6-4, 4-1, så går det ikke længe før næste gang. Resultat: 4-6, 7-6 (3), 7-5.

Se, og jeg mener se, lidt af disse højdepunkter:

https://www.youtube.com/watch?v=rKe7S92FnjI

Tomas Berdych og Roger Federer var noget hurtigere mod deres respektive modstandere. Robredo fik et parti mod Berdych i et 0-6, 1-6 nederlag, mens den store server Kevin Anderson fik to mod en sprudlende Federer i et 1-6, 1-6 nederlag på 54 minutter.

Endelig nåede Nadal desværre (endnu) engang ikke sit møde med Federer, da han tabte en yderst tæt kamp mod Lopez, 5-7, 6-4, 7-6 (3), efter en blanding mellem godt og dårligt spil fra begge parter kampen igennem.

Kvartfinalerne

Aftenens kvartfinaler lyder derfor således:

Novak Djokovic-Stanislas Wawrinka

Alexandr Dolgopolov-Tomas Berdych

Richard Gasquet-Andy Murray samt

Feliciano Lopez-Roger Federer

Den første plejer at levere, dog især i deres fem sæts kampe, og Murray-Gasquet kunne også blive sjov at følge.

Kampene er svære at spå om, da flere af favoritterne har været på vej ud af turneringen og ikke helt synes at have deres niveau. Federer og Berdych synes som de mest sikre bud baseret på form, mens Murray har meget kort tid til at blive klar til Gasquet efter en 3 timers maraton mod Dimitrov. Det kunne betyde en overraskelse der, men ikke nødvendigvis. Murray er trods alt også lidt af en maratonmand.

Endelig er der Wawrinka-Djokovic, Djokovic vil ønske hævn efter French Open-nederlaget og plejer at have overtaget i bedst af tre sæt. Ingen af dem har imponeret synderligt i ugens løb, men forhåbentlig rammer de storformen samtidig og giver os endnu et brag af en sværvægtskamp.

Tilføjelse 22. august kl. 1330 v. Ole Dalsgaard Jensen

Efter at Anders Høgh Lammers havde skrevet ovenstående, er kvartfinalerne afviklet med følgende resultater

Djokovic vs. Wawrinka 6-4, 6-1
Dolgopolov vs. Berdych 6-4, 6-2
Murray vs. Gasquet 4-6, 6-1, 6-4
Federer vs. Lopez 6-3, 6-4

Anders fik ret i, at Djokovic var opsat på revanche, og at Murray kan klare maraton-dyster, samt at Federer forekom som sikkert bud på sejr.
Eneste forudsigelse, der ikke holdt stik, var Dolgopolovs sejr over Berdych.

Lørdagens semifinaler bliver herefter
1700: Djokovic vs. Dolgopolov
Næste: Murray vs. Federer
Kampene kan følges på Canal9, C More Tennis og Tennistv.com