Mikael Torpegaard oplevede sit livs største øjeblik, da han i juli 2016 vendte et truende nederlag mod Harri Heliovaara til samlet dansk 3-2 sejr over Finland i Davis Cup. Tirsdag kl. 17 mødes de i 1. runde i Champaign

Den danske Davis Cup holdkaptajn Kenneth Carlsen har ofte fremhævet de helt ekstraordinære situationer, som ofte opstår i Davis Cup opgør, når kampe er på vippen og bliver afgjort efter nervepirrende kampe, hvor både holdkammerater og publikum lever med og skaber ægte landskamp-stemning.

Et godt eksempel på en sådan situation kunne opleves i Lyngbyhallen 17. juli 2016, da Danmark mødte Finland i 2. runde, og Mikael Torpegaard spillede den afgørende 5. kamp mod Harri Heliovaara.

Forinden havde både Torpegaard og Frederik Løchte Nielsen tabt til Finlands største tennis-navn Jarkko Nieminen, men da Løchte havde vundet over Heliovaara om fredagen, og sammen med Thomas Kroman i lørdagens double mod Nieminen og Patrik Niklas-Salminen, var stillingen 2-2 inden den sidste kamp.

Som det fremgår af Tennisavisens omtale af opgøret lykkedes det for Torpegaard at vende et truende nederlag til dansk sejr, og efter kampen betegnede han oplevelsen som det største nogensinde i hans liv.

Davis Cup: Største øjeblik nogensinde for Torpegaard efter matchbold

Efterfølgende har Torpegaard ikke haft mulighed for at spille Davis Cup for Danmark, da det ikke kunne forenes med college, som han færdiggjorde tidligere i 2018.
Herefter har Torpegaard indledt tilværelsen som professionel tennisspiller, hvor han har deltaget i en række ATP Challengers primært i USA, hvor han har base i Ohio i de kendte omgivelser fra college-tiden.

Torpegaards rangering, som på den seneste ATP-rangliste er no. 479, betyder at han i de fleste turneringer må gennem kvalifikation, hvilket også er tilfældet i denne uges ATP Challenger i Champaign.
Torpegaard var seedet 1 i kval’en, og derfor var han oversidder i 1. kvalrunde, hvorefter han vandt overbevisende 6-1, 6-2 over Timur Khabibulin (KAZ).

I mandagens kvalfinale mod Nikola Cacic (SRB) lykkedes det med sejrscifrene 7-5, 7-5 at spille sig videre til hovedturneringen.
Selvom cifrene tyder på et tæt opgør, var det alligevel indtrykket, at danskeren havde nogenlunde kontrol over kampen, hvor Cacic havde større problemer i egen serv end Torpegaard, der sjældent havde problemer med at holde serv.
I begge sæt faldt det afgørende break ved 5-5, hvorefter Torpegaard sikkert holdt sin serv.

Kampen kan genses på livestream.com/ATP herunder

Da de 4 vindere af kvalfinalerne blev indplaceret i hovedturneringen, magede lodtrækningen sig således, at Torpegaard i 1. runde møder Harri Heliovaara, som derved får muligheden for at få revanche fra ovennævnte Davis Cup opgør.

Kampen spilles tirsdag kl. 10 lokal tid (kl. 17cet) på court 1, hvilket er samtidig med, at Torpegaards svenske “navnebror” Mikael Ymer spiller på court 2 mod 6. seedede Nikola Milojevic (SRB).
Svenskeren var i denne uge direkte i hovedturneringen, hvorimod han i sidste uge måtte gennem kvalifikationen i Knoxville, hvor han i 1. kvalrunde mødte Torpegaard, som tabte et jævnbyrdigt opgør 6-7(5), 5-7.

Frederik Løchte Nielsen, der netop har vundet sin double-titel no. 60 i Knoxville, vil formentlig forsøge at holde øje med begge Mikael’erne, da han fungerer som coach for Ymer, når det ellers passer ind i hans egen planlægning.

Begge kampe kan følges på livestream.com/ATP. Herunder er link til Torpegaards kamp mod Heliovaara

Da Løchte blev spurgt til planerne om eventuel deltagelse ved Australian Open, fremgik det af svaret, at han ikke spiller sammen med Joe Salisbury, som var hans makker ved både Wimbledon og US Open, og derfor skal han formentlig forsøge at finde en makker, der har rangering til at kunne være med i Australian Open.

Løchte og Matsui skal tidligst spille onsdag.