Første runde af ASB Classic i Auckland er overstået uden de store overraskelser, og turneringen begynder i nat for alvor at blive spændende, når topseedede David Ferrer og andenseedede Jo-Wilfried Tsonga skal spille deres første kamp og forsøge at leve op til favoritværdigheden.

Forud for næste uges Grand Slam-turnering, Australien Open, mangler flere stadig at få testet formen af, inden det for alvor går løs i Melbourne i næste uge. Djokovic, Nadal, Federer og flere andre har allerede været i gang i 2016 og restituerer nu frem mod næste uge. Andre er i Auckland, New Zealand for at få finpudset formen og for at få pumpet selvtilliden i vejret frem mod årets første Grand Slam.

Arrangørerne af ASB Classic, som turneringen hedder i Auckland, var i går (mandag, red.) meget tilfredse med deres deltagerfelt, da de på de sociale medier kunne fortælle, at 14 spillere i top 30 i denne uge deltager i en turnering, og at hele 10 af dem spiller i Auckland.

I deltagerfeltet finder vi blandt andet den firedobbelte vinder af turneringen i Auckland, David Ferrer, amerikanske John Isner, der har stået øverst på podiet i Auckland to gange, samt franske Jo-Wilfried Tsonga og sydafrikanske Kevin Anderson.

Derudover kan nævnes andre prominente navne som Fabio Fognini, Roberto Agut, Benoit Paire, Jack Sock og tidligere vinder af turneringen i Auckland Philip Kohlschreiber. Med så mange topnavne er der derfor lagt op til hård kamp om en titel, der i den grad kan tanke selvtilliden op frem mod Australien Open, der begynder mandag den 18. januar i Melbourne.

Vaklende Ferrer og Tsonga i tidlige problemer?

Topseedede David Ferrer er kommet ind i turneringen på et wildcard, efter han meget overraskende røg ud i første runde af turneringen i Doha. Den spanske jernmand tabte i tre sæt til verdensranglistens nummer 94, Illya Marchenko.

Ferrer står dog i nat dansk tid over for en på papiret noget mere overkommelig modstander, når han skal op imod kvalifikationsspilleren Matthew Barton.

Andenseedede Jo-Wilfried Tsonga har modsat David Ferrer sin første kamp i 2016 til gode, og han kommer ud for hård modstand allerede fra første bold. Den 30-årige franskmand møder i anden runde tyske Philipp Kohlschreiber, der har gode minder fra Auckland, som han vandt tilbage i 2008 og i 2013 nåede finalen i. Tsonga kan dog kigge på den interne statistik med et smil, da han i ni opgør mod Kohlschreiber kun har tabt én enkelt gang.

2. runde i ASB Classic i Auckland spilles fra kl. 00.00 til onsdag morgen dansk tid:

David Ferrer (1) – Matthew Barton

Jo-Wilfred Tsonga (2) –  Philipp Kohlschreiber

John Isner (3) –  Sam Querrey

Kevin Anderson (4) – Robin Haase

Benoit Paire (5) – Lukas Rosol

Fabio Fognini (6) – Thiemo de Bakker

Vasek Pospisil – Jack Sock

Roberto Agut (8) – Donald Young