Dansk Idræts Forbund udsender mandag nye anbefalinger for udendørs idrætter uden kropskontakt, hvorefter der forventes grønt lys til udendørs tennis inden for sundhedsmyndighedernes rammer

Regeringen og Folketinget blev efter lange forhandlinger i natten til fredag enige om at åbne for en række erhverv og institutioner, men det fremgik også af bekendtgørelsen, at der fortsat vil være forbud mod større forsamlinger og mod adgang til og restriktioner for lokaler i forbindelse med håndtering af covid-19, hvorved følgende steder forbliver lukkede:

– Offentlige kultur-, kirke- og fritidsinstitutioner
– Serveringssteder, hvor der serveres mad, drikkevarer eller tobak til indtagelse på salgsstedet
– Indkøbscentre, stormagasiner, arkader og basarer
– Steder, hvor der udøves sports- og fritidsaktiviteter, herunder spillehaller, lege- og badelande, svømmehaller, træningscentre, teatre og biografer

Sidsnævnte punkt om sports- og fritidsaktiviteter, var en overraskelse for mange i tennismiljøet, der ellers havde forventet en åbning i forhold til udendørs tennis – dog med restriktioner på antal spillere på banen, ikke mindst fordi Dansk Idræts Forbund (DIF) sammen med DGI var i en tæt dialog med myndighederne om muligheden for, at der kan åbnes for udendørsidræt uden kropskontakt som f.eks. tennis, golf, sejlsport, roning og kajak.

DIF direktør Morten Mølholm blev i Jyllandsposten forleden citeret for, at der ville komme glasklare vejledninger fra sundhedsmyndighederne, bl.a. om at “klubhuse skal forblive lukkede, redskaber skal sprittes af, og at aktiviteterne skal foregå uden kropskontakt og fortrinsvis i par eller meget små grupper“.

Imidlertid har der i løbet af fredagen været ført fortsatte forhandlinger med sundhedsmyndighederne, og fredag aften kunne Dansk Tennis Forbunds formand Henrik Thorsøe Pedersen melde nye optimistiske toner ud i nedenstående orientering, hvor det slås fast, at der vil blive spillet tennis på klubbernes udendørs baner.

Desuden bebudes, at DIF på mandag udsender en ny anbefaling angående udendørs idrætter uden kropskontakt.

Formanden har efterfølgende bekræftet overfor Tennisavisen, at det allerede forventes, at der kan spilles i næste uge, dog med en række begrænsninger, som vil fremgå af en række gode råd, som DTF har udarbejdet, så åbningen kan foregå på en sundhedsmæssig forsvarlig måde.

Indtil førnævnte anbefalinger fra DIF modtages på mandag, er det eneste forbehold, hvis der mod forventning kommer en politisk melding, som forhindrer at der kan åbnes for banerne.