NTK-Amagers polske træner Maciej Wawrzyniak har modtaget DTF's Ærestegn, der er et cigaretetui indgraveret med flere af datidens tenniskoryfæers navne

På Dansk Tennis Forbunds generalforsamling blev Ledøje-Smørum kåret til Årets Tennisklub, og ved samme lejlighed fik HIK overrakt Mogens Pagh-pokalen, hvilket er omtalt og begrundet på DTFs hjemmeside – https://tennis.dk/ledoeje-smoerum-er-aarets-tennisklub/

Desuden nævnes, at Waagepetersens Æresetui gik til Maciej Wawrzyniak, der gennem en lang årrække har været en særdeles aktiv cheftræner i NTK-Amager Tennisklub.
Bestyrelsesmedlem i DTF, Joakim Thörring fra naboklubben i Dragør begrundede udvælgelsen.

På DTFs oversigt med de forskellige hædersbevisninger er følgende anført ved DTF’s Ærestegn:
Et af grosserer H.T. Waagepetersen skænket cigaretetui med flere af datidens tenniskoryfæers navne indgraveret. Tildeles efter indstilling fra en lokalunion til den, der enten sportsligt eller administrativt har gjort sig særlig fortjent til en belønning.

Harald Thune Waagepetersen var ifølge Wikipedia DTFs Kasserer 1920-1924 og Næstformand 1924-1926, og han var i 1945 blandt modtagerne af DTF’s Æresnål, som blev indstiftet samme år.

DTF’s Ærestegn, der betegnes som Waagepetersens Æresetui, blev tildelt første gang i 1955 til Anker Jacobsen fra KTU, og i de følgende år er den gået på skift til repræsentanter fra de forskellige unioner, senest i 2018 til Karl Hansen fra FTU.

Maciej Wawrzyniak kom i slutningen af 1980’erne til Danmark fra Polen, hvor han i mange år var tilknyttet tennisklubben “Olimpia” Poznan, hvor også Tomek Linette – far til Magda Linette – har spillet.
Det samme har Angelique Kerbers far Slawek Kerber, som var en meget nær ven til Maciej, der for mange år siden var med ved brylluppet, da Slawek Kerber blev gift med Beata Rzeznik.

Han er også en god bekendt af Wozniacki-familien, og Maciej har lejlighedsvis trænet med Caroline, da hun var yngre.

Undertegnede skribent var i perioden 1982-1996 formand i Nøragersminde Tennis Klub, der i dag benævnes NTK-Amager, og i 1988 blev Maciej ansat i klubben, hvor han stadig funger som træner, og han har medvirket til at følge op på klubbens filosofi, som altid har været at tilbyde medlemmerne muligheder for at dyrke tennis på alle niveauer.

Maciej er værdsat for sin omhyggelighed i træningen, hvor han især lægger vægt på, at teknikken indarbejdes på rygraden, selvom det ofte betyder mange gentagelser af de samme træningsøvelser.

Hans kvaliteter var ligeledes værdsat i sammenslutningen TS72, som benyttede Maciej ved den fællestræning, hvor nogle af klubbernes udvalgte talenter deltog.
Mange spillere har primært valgt at spille i klubben på grund af Maciej’s kvaliteter, som blandt andet har resulteret i 3 danske ungdomsmesterskaber til klubben.

Maciej kunne ikke selv være tilstede og modtage prisen, men på billedet herover modtager han til gengæld lykønskning og hyldest af flere af klubbens spillere.