Mod Norge rundede Thomas Kromann 20 kampe på Davis Cup holdet, en bedrift som meget få opnår.

I den sammenhæng tog Tennisavisen en lille snak med Thomas, som har spillet alle 20 Davis Cup kampe i enten Group I eller Group II.

Jubilaren selv påpeger at Danmark ofte har været underdogs og alligevel har vundet i en 5. og afgørende kamp, og de par gange, hvor Danmark har spillet sig op i Group I, hvor Danmark har været i 3 år, har været helt særlige, og euforien var stor, når lille Danmark pludselig var i gruppe med kæmpe tennisnationer som Spanien, Rusland og Sverige.
Thomas blev også spurgt, hvor meget udsigten til at spille Davis Cup har betydning for motivationen i den daglige træning.
Dertil svarer Thomas, at kærlighed til tennis i sig selv er motivation nok til den daglige træning, da tennis giver ham energi, glæde og muligheden for at fordybe sig i noget af det, han elsker allermest, og han tilføjer
”I månederne op til Davis Cup, hvor jeg træner 2-4 timer tennis om dagen, kan det være rigtig, rigtig hårdt når træningen skal kombineres med et Kandidatstudie og arbejde.
I den periode er udsigten til endnu en Davis Cup kamp selvfølgelig en stor drivkraft.
Træningen op til en landskamp er benhård, og jeg er overbevist om, at årsagen til, at jeg og resten af holdet har klaret os så godt i Davis Cup sammenhæng, skyldes al den træning der ligger bag.
Jeg tror mange ikke gør sig tanker om den træningsindsats. Det kommer ikke af sig selv, og derfor har det været en velovervejet beslutning for mit vedkommende at stille mig til rådighed for landsholdet.
Jeg er klar over hvad der skal til, og jeg har gennem årene været villig til at give afkald på andre ting for at være spilleklar.”
Thomas er stolt af, at han sammen med Løchte er den mest vindende double nogensinde, og at han som nævnt opnår Davis Cup Commitment Award hæderen

Eksklusiv kreds
Dermed træder Thomas ind i en eksklusiv gruppe af spillere, der modtager Davis Cup Commitment Award, som senest blev overrakt til Frederik Løchte Nielsen i november 2014, hvilket foregik i FN Bygningen, hvor både Hans Majestæt, Kronprins Frederik samt den daværende Præsidenten for ITF Francesco Ricci Bitti og DTFs tidligere Formand Henrik Klitvad var til stede.
Tidligere har Kenneth Carlsen, Frederik Fetterlein, Michael Mortensen, Torben Ulrich, Kurt Nielsen, Jørgen Ulrich og Ejner Ulrich modtaget denne hæder.

Tennisavisen har bedt Thomas om at sætte ord på nogle af hans oplevelser ved at spille på Davis Cup holdet, og han svarer
”Hver en landskamp har været fantastisk og unik. At repræsentere sit land er en helt speciel følelse, en fantastisk oplevelse og en ære. Inden for enhver sport er det største at få lov at repræsentere sit land.
En særlig mindeværdig oplevelse var f.eks. at møde verdensstjernerne Rafael Nadal og Fernando Verdasco fra Spanien.
Frederik og jeg spillede en fantastisk kamp, som vi tabte i 4 sæt, men hvor kampen var helt lige i de 3 første sæt.
Vi har spillet mod mange andre stjernespillere, og når vi har tabt en double, har det været til top 100 spillere. Vores spilleniveau er højt, og det er selvfølgelig dejligt at få den oplevelse at prøve sig selv af mod så gode.

Tennisavisen spurgte også, hvor meget holdånd og sammenhold på Davis Cup holdet betyder, og han indledte sit svar således
”Tennis er, som vi alle ved, en individuel sport og det kan til tider være meget ensomt – i hvert fald i opstartsfasen som professionel. Derfor er det helt unikt, at man som tennisspiller kan være en del af et hold, hvor man arbejder sammen om et mål – og så endda for sit land.
Det er en følelse jeg sætter meget højt, og det er årsagen til at jeg personligt synes, at Davis Cup ugerne er nogle af de fedeste uger på året.”

Thomas fremhæver især perioden fra hans debut i 2008 og frem til 2014, hvor der var en helt speciel holdånd på det Danske hold, fordi de som individuelle spillere var udtaget til holdet og samtidig løftede og støttede hinanden til at yde maximalt, fordi de også var bedste venner privat, da de havde kendt hinanden i mange år og rejst sammen til turneringer ude i Verden, både spillere og trænere.
Det ser man sjældent på andre landshold, og derfor mener Thomas, at det er årsagen til, at de i de år næsten præsterede over evne, og at alt gik op i en højere enhed.

Forrige artikelJTU-formand forudser medlemsflugt fra DTF og efterlyser politisk ansvarlighed
Næste artikelChallenger Busan: Løchte/Begemann tilbage på Livestream onsdag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.