Tennissportens Dag er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor de fleste danske tennisklubber afholder et fælles arrangement. Det indebærer åbent hus og derfor er det en lejlighed til at nye kan prøve kræfter med tennis.

Foreløbig er over 150 klubber med til at give nye muligheden for at spille tennis. Tennissportens Dag der har eksisteret nogle få år (siden 2012) er blevet en af de mest succesfulde tiltag DTF har taget initiativet til. Så det er ikke uden grund at DTF og klubberne satser på denne dag

Amerikansk Stjernedrys 

Successen med Tennissportens Dag får mere og mere tag i TennisDanmark og den har fået en status der bl.a. har fået den amerikanske ambassadør i Danmark til aktivt at bakke om arrangementet.

Baggrunden for Rufus Giffords deltagelse i Tennissportens Dag er ikke mindst tennissportens muligheder for at nedbryde barrierer, ligesom ambassadøren meget gerne bruger tennis til netværk.

Sammen med DTF’s formand, Henrik Klitvad deltager han i et arrangement i København for at promovere Tennissportens Dag. Her bilver der spillet efter play and stay konceptet med nogle af de lokale unge.

Kan alle deltage? 

Ja, gå ind på spiltennis.nu, klik på “Her kan du spille.” Ud fra den klub der er nærheden af dig er der forhåbentlig et ikon som fortæller dig om klubben er med i Tennissportens Dag. Så kommer du bare og der er helt sikkert nogle der tager imod dig og viser dig til rette, så du kan prøve at spille.

Hvad foregår der på Tennissportens Dag?

Det er samtidig en fest for de klubber der deltager. Så der foregår sikkert også mange ting der har med klubben at gøre. Men først og fremmest er det dig som ny der er i centrum. Hvis du ikke selv har en ketcher låner klubben dig en og du kommer måske til at spille efter play and stay konceptet.

Play and stay konceptet er i bund og grund skumtennis hvor der spilles i tre farvekategorier, rød, orange og grøn. Man starter med rød, hvor det er lettest og ender i grøn. Så føler man hele tiden at spillet er let tilgængeligt og det er sjovt lige fra starten . Undertegnede skribent har været igennem play and stay og kan bekræfte at teorien virker i praksis.

Bliver du så bidt af tennis, så håber klubben at du gerne vil blive ved med at komme og dermed melde dig ind i klubben.

Hvad DTF vil gøre for dig

Vi kender det allesammen. Lysten er der, men man får ikke lige kigget efter hvor der er en tennisklub man kan prøve at spille tennis i, og pludselig er 2. maj forbi. DTF har valgt at gøre det endnu nemmere for dig. Hvis du går ind på spiltennis.nu, klikker på “Tennissportens Dag 2015”, så kan læse følgende:

[quote_box_center]

Ønsker du som enkeltperson eller hele familien at deltage i Tennissportens Dag, så skriv dig/jer op her.

Dansk Tennis Forbund ringer personligt til alle dem, der ytrer ønske om at spille tennis lørdag den 2. maj. Du/I får et opkald i april 2015.

Vi finder en klub i umiddelbar nærhed af dig/jer, en tennisklub, som vil gøre meget for, at du/I får en god oplevelse på Tennissportens Dag.

Medbring selv eller lån ketsjere i klubben.

Prøv tennis en enkelt gang og du er ikke i tvivl: Tennis er sjovt. Tennis skaber glæde. Og så er det sundt.

[/quote_box_center]

Selvom det ikke er TennisAvisen der arrangerer Tennissportens Dag, så tillader vi os alligevel at sige velkommen til alle interesserede på lørdag d. 2. maj.

 

Forrige artikelTV Kampe tirsdag: Pliskova, Muguruza, Goerges, Safarova, Sousa, Kyrgios m.fl.
Næste artikelITF Antalya: Ny triumf til Philip Ørnø
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.