Clara Tauson videre til semifinale i turnering, hvor mange berømte spillere har trådt deres tennissko. Holger Vitus Nødskov Rune besejret efter fornem indsats

Da 14-årige Holger Vitus Nødskov Rune indledte dagens kampe på Court 12 ved U16 Category 1 turneringen  53° TORNEO AVVENIRE i Milano var der forudset en “herredyst” mod den 2 år ældre Emiliano Maggioli (ITA).

Forudsigelsen holdt stik, da spillet fungerede for Italieneren, som satte Holger under pres med spundne bolde kombineret med tempofyldt spil.
Holger spillede et fint 1. sæt, men det lykkedes ikke at få dirigeret boldene til modstanderens baghånd i det planlagte omfang, og selvom Holger skruede op for intensiteten og spillede et flot 2. sæt, kunne han ikke hindre sejren på 6-3, 6-3 til Italieneren, der dermed fik revanche for nederlaget i Doha tidligere på året.

Kampe mod fysisk stærkere spillere på det høje Category 1 niveau bevirker, at Holger ikke kan vinde på sin fysik, og derfor må han slide sig til sine point ved at bruge sin spilforståelse til at bygge op og udnytte de få chancer, der opstår mod de bedste, hvilket denne gang medførte 3 flotte sejre og en masse erfaring, som kan rykke udviklingen nye skridt i den rigtige retning.

Clara Tauson og Holger Vitus Nødskov Rune
Foto: Aneke Rune

Clara Tauson, der er 4 måneder ældre en Holger, men tilhører årgang 2002, overtog derefter Court 12, hvor hun i kvartfinalen vandt 6-2, 6-3 over den 1 år ældre Leyre Romero Gormaz (ESP), hvilket på papiret ser overbevisende ud.
Meldinger fra Milano fortæller dog, at kampen var mere jævnbyrdig end cifrene antyder.

Hver gang Clara ikke valgte de rigtige løsninger, blev det straffet nådesløst af en intelligent modstander, men det var alligevel Clara, der vandt de afgørende bolde i de nervepirrende tætte partier, hvilket gjorde udslaget, hvilket ikke mindst skyldes hendes evne til at presse modstanderen med dybe bolde og rykke frem og afgøre duellen, når en bold bliver for kort.

Tennisavisen har modtaget ovenstående billede med en kommentar om, at mange berømte spillere har “trådt deres tennissko” ved denne prestigefyldte turnering.
Kun fremtiden kan fortælle om disse sko kommer i samme kategori.

Fredag skal snørebåndene bindes igen, når Clara i semifinalen møder vinderen af Lisa Pigato (ITA) og Carole Monnet (FRA)

Forrige artikelTE U12 Biot: Christopher Garde videre fra kval og tæt på semi i double
Næste artikelDagens kampe fredag 16. juni: Mladenovic på TV2 Play – Berdych og Safarova på Eurosport
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.