Komfortabel sejr til Elmer Møller mod offensiv russer. Holger Vitus Nødskov Rune måtte gennem 3 sæt og et regnskyl, inden han sikrede sejr over rumæner

De to 13-årige danske super-talenter Elmer Møller og Holger Vitus Nødskov Rune bliver ved med at imponere.
Det er i sig selv aldeles uhørt, at Danmark har 2 deltagere med hos drengene i U14 ved den afsluttende Tennis Europe Junior Masters, men det er ekstra imponerende, at de begge samtidig er de eneste deltagere i den yngste årgang 2003, mens alle øvrige deltagere er fra 2002.

Endnu mere imponerende er det så, at de ikke blot er med, men de er efter fredagens kampe begge videre til semifinalen, hvilket nærmest gør det umuligt at “gradbøje” udtrykket “imponerende” yderligere.

Elmer var som den første af danskerne i aktion, da han mødte 3. seedede Alibek Kachmazov (RUS), som på Race to Masters er no. 3 som følge af tre single titler i Bratislava, Nastola og Khimki samt finalist i yderligere tre turneringer i Chisinau, Minsk og Moskva, så Elmer skulle formentlig stå tidligt op for at have en chance.

Elmer stod faktisk tidligt op, idet han skulle spille allerede kl. 0930, og han var helt klar fra starten af kampen, og inden længe havde han vundet 1. sæt 6-0.
Russeren viste periodisk god offensiv pointopbygning, men han formåede ikke at holde sin plan igennem kampen, og Elmer sikrede sig en komfortabel sejr 6-0, 6-3.

Fordelen ved at spille tidligt var samtidig, at vejrguderne ikke greb forstyrrende ind i kampen, hvilket i høj grad blev tilfældet, da Holger senere på formiddagen mødte Nicholas David Ionel, der er Rumæniens no. 1, som havde sikret adgangsbillet til slutspillet gennem tilter i Rakovnik og Bucharest samt vinder af consolation ved European Junior Championships.

Efter at Holger havde sikret sig 1. sæt 6-3, vandt rumæneren 6-4 i 2. sæt, hvor han spillede fejlfrit, og Holger blev lidt rådvild og satte lidt for meget tryk på, hvilket også var tilfældet i starten af 3. sæt, men herefter fandt han tilbage til kursen fra 1. sæt og bragte sig foran 5-1, hvorefter kampen blev afbrudt af et seriøst skybrud.

Efter et par timer blev kampen genoptaget, og Holger sørgede straks for at få lukket kampen med cifrene 6-3, 4-6, 6-1, og dermed er begge danskerne i semifinalen og blandt de 4 bedste, og “imponerende” er en mild betegnelse for disse præstationer.

Hvis det lykkes for en af dem – eller begge – at tage det næste skridt, som vil være finalen, må der findes nye gloser frem, da der venter dem begge store udfordringer i semifinalen.

Elmer møder Radu Mihai Papoe (ROU), der betegnes som en meget dygtig bevægelig boldspiller med en lille fysik og en rigtig god spilforståelse.
Både Holger og Elmer har tidligere tabt til rumæneren, som på imponerende vis besejrede 1. seedede Oleksiy Shestakov (UKR) 6-1, 6-3.

Holgers modstander i semifinalen bliver den italienske hjemmebane-favorit 2. seedede Lorenzo Musetti, der vandt 6-2 6-3 over Petr Kapuskin (RUS).
Musetti vandt for en måned siden det italienske U14 mesterskab, og han betegnes som en moden spiller med godt overblik og god fysik.

Der var kaldt nogle skoleklasser ind for at heppe på de to italienske deltagere i U14, og der var vild jubel fra centrecourt under deres kampe.
Denne situation har Holger dog oplevet tidligere, da han i Messina mødte den sicilianske favorit Fausto Tabacco i semifinalen, men trods massiv support til modstanderen sikrede Holger sig alligevel sejren i 3. sæt.

TE U14 Messina: Cool Holger i finale med sejr over lokal helt

Holger spiller 2. kamp efter 0930 på centrecourt, hvilket er samtidig med, at Elmer spiller  på court 3.
Begge de danske drenge er helt klar over, at de kommer på hårdt arbejde, men de går til opgaven med masser af selvtillid.

 

Forrige artikelCollege Tennis: Torpegaard og Sigsgaard videre i All-American Championships
Næste artikelCollege Tennis: Sigsgaard sender Torpegaards double-makker ud
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.