De danske årgang 2003 spillere fulgte de italienske favoritter til dørs, men en ubesejret double sikrede italiensk 2-1 sejr

Hvis det danske U14 hold, hvor truppen består af Elmer Møller, Holger Vitus Nødskov Rune og Oskar Brostrøm Poulsen, skulle have en chance i kampen om Europamesterskabet for U14 hold mod de italienske favoritter, som er forsvarende U14 mestre indendørs, var en væsentlig forudsætning, at Holger i den første kamp kunne bringe Danmark foran efter 2. singlen mod Fausto Tabacco, der er no. 47 på Tennis Europe ranglisten, hvor Holger er no. 14.

Holger fik den ønskede start, da han vandt 1. sæt 6-1, hvorefter italieneren med 6-4 i 2. sæt skabte spænding om udfaldet.
Holger fik dog atter kontrol over kampen, da han også vandt 3. sæt 6-1, og dermed fik Danmark en drømmestart og 1-0 føring med sejren på 6-1, 4-6, 6-1.

Elmer, der på den seneste rangliste sneg sig lige foran Holger til 13. pladsen, fik derfor tjansen som 1. single, hvor italienerne havde valgt ranglistens no. 44 Lorenzo Musetti frem for no. 6 Lorenzo Rotello, der var 1. single i alle 3 kampe ved kvalstævnet for kort tid.

Man bør dog ikke lægge alt for meget i disse rangeringer, for Musetti var yderst velspillende mod Elmer, der nærmest var chanceløs, og Italien fik udlignet til 1-1 med sejr på 6-1, 6-3.

Dermed skulle kampen afgøres i doublen, hvor den danske coach Lars Christensen havde valgt at stille med Holger og Elmer, som var på en næsten umulig opgave mod det et år ældre par Lorenzo Rotello og Lorenzo Musetti, der aldrig har tabt en double sammen – og må betragtes som Europas bedste doublepar.

Holger og Elmer gav dem alligevel kvalificeret modstand, og de førte 4-2 i 1. sæt, som de dog tabte 4-6, og de var ligeledes foran med break til 2-0 i 2. sæt, men kampen endte med italiensk sejr 6-4 6-3 og dermed samlet sejr til Italien 2-1.

Lars havde denne kommentar efter kampen:
“Det er altid trist at tabe, men vi må erkende, at vi var oppe imod et bedre hold.
Italien er sammen med Frankrig og Tjekkiet så absolut et af Europas tre bedste hold, og vi spiller nu om 5-8 pladsen med Rusland, Rumænien, og Slovakiet.
Og så må vi også minde os selv om, at det er en stor præstation allerede at være blandt de 8 bedste hold i Europa, ikke mindst set i lyset af, at vi er det eneste hold der stiller med 2003’ere.”

Tjekkiet vs. Italien

Danmark møder i kampen om 5-8. pladsen Slovakiet, mens Rumænien møder Rusland, der var eneste seedede nation, som tabte i 1. runde.

Forrige artikelITF Junior Jinan: Philip Hjorth afmonterer tre kinesere
Næste artikelWimbledon Junior: August Holmgren satser på Lucky Loser chance