En af dansk tennis helt store personligheder, Søren Højberg, er gået bort.

Søren var hele sit liv særdeles aktiv i dansk tennis, som landsholdsspiller, veteranmester, TV-kommentator og som bestyrelsesmedlem i adskillige tennisbestyrelser.

Fra barnsben var Søren medlem af HIK, og hele livet repræsenterede han klubben både som aktiv på banen, men også i bestyrelseslokalet, hvor HIK havde stor glæde af Sørens utrættelige og kompetente arbejde. Senere var Søren også aktiv i bestyrelserne for Københavns Tennis Union og Danske Tennis Veteraner.

En flot aktiv karriere omfattede danske mesterskaber i herredouble; i 1954 og 1955 vandt Søren sammen med makkeren Jørgen Ulrich udendørstitlen samt 1954 indendørs. I single vandt Søren sølv i 1954 og 1955 udendørs og i 1956 indendørs. Og i landsholdsregi repræsenterede Søren i Davis Cup-sammenhæng sit land, da han i 1955 spillede double med Kurt Nielsen i opgøret mod Sydafrika.

Som tennis blev mere og mere populært på tv, gjorde tv-stationerne brug af Sørens store tennisviden og evne til at formidle sporten ud til tv-seerne, og mange vil huske Søren for udsagnet om ”det vigtige syvende parti”.

Et møde med Søren var altid garanti for en god snak om tennis, og ingen kunne fortælle så mange gode historier om tennissporten, for Sørens viden var uudtømmelig.

Søren blev 87 år gammel

Tak for spillet – æret være dit minde

(Foto er fra HIKs æresgalleri)

Forrige artikelDe danske mestre i padel
Næste artikelEt lille stykke urhistorie
John Kristensen
John Kristensen er medstifter af Tennisavisen.dk. John har spillet tennis i 40 år og har mange års ledererfaring fra tennismiljøet bl.a. som formand for KB Tennis i 10 år.