Martin Gottschalk Rasmussen og Kristoffer Møldrup er navne, som nye seere til WTA tennis på TV2 Sport kommer til at stifte bekendtskab med

Tennisavisen kunne forleden berette om, hvor man fra 2017 kan følge de store tennis turneringer på TV-kanaler, som er tilgængelige i Danmark.

Hvor kan man følge Grand Slam, ATP og WTA turneringer i 2017 på TV og streaming?

Hidtil har TV3 Sport 2 vist WTA Premier turneringerne, hvor Tine Scheuer Larsen ofte har kommenteret kampene, men hun kommer i 2017 primært til at kommentere ATP-kampe, da alle ATP 500, ATP 1000 og ATP Masters slutspillet samt en række ATP 250 turneringer fremover kan følges på TV3 Sport 2.
Den første af disse turneringer bliver ATP 250 i Chennai, som starter 2. januar.

Rafael Nadal og Tine Scheuer-Larsen
Selfie Rafael Nadal og Tine Scheuer-Larsen

Selvom Eurosport således sender færre ATP-turneringer end tidligere, vil der fortsat blive vist både nogle ATP 250 og WTA International turneringer på Eurosport, som stadig har Grand Slam turneringerne Australian Open, French Open og US Open.
Eurosport viser en del tennis i den nærmeste fremtid, og de varmer op allerede 2. Juledag, hvor der på Eurosport 2 både kl. 1400 og 2230 vises en time med “Best of Australian Open”, og kl. 2030 er der yderligere to timers tennis.
I de to første uger inden Australian Open kan man på Eurosport både følge Hopman Cup, ATP 250 i hhv. Brisbane og Doha og ugen efter ATP 250 i Sydney.

Michael Mortensen bekræfter, at han fortsætter hos Eurosport, hvor han formentlig ved de 3 nævnte Grand Slam turneringer får lejlighed til at kommentere nogle af kampene med Caroline Wozniacki, som han har høje forventninger til i 2017.
Han betegner det som helt optimalt for TV2 Sport, at de har fået WTA-touren, hvilket kan blive en kæmpe succes for dem.

trier wahl pro tennis camp uge 26 2011
Michael spillede i mange år som fuldtidsprofessionel på ATP-touren og havde stor succes som double-spiller.

Tennisavisen har spurgt TV2 Sports tennis-redaktør, Henrik Jensen, om han kan fortælle nærmere om, hvem der skal kommentere tennis, når kanalen fra Nytår begynder at sende fra WTA-turneringerne.

Alt er endnu ikke faldet på plads, men han kan dog allerede nu fortælle, at der bliver 3 faste kommentatorer, som udover Henrik Jensen selv bliver Martin Gottschalk Rasmussen og Kristoffer Møldrup, som Henrik betegner som unge talenter og dygtige kommentatorer.
Henrik har tidligere kommenteret kampe, bl.a. med Michael Tauson som ekspert-kommentator, som det ses på billedet herunder

Henrik Jensen, Michael Tauson
Foto: Henrik Jensens Facebook

Udover de faste kommentatorer vil der primært ved Caroline Wozniackis kampe nogle gange blive tilknyttet ekspert-kommentatorer, hvor der formentlig også kommer nye navne på banen, men det er endnu ikke helt på plads, så derfor må vi vente lidt med disse navne.

Martin blev inspireret af Patrick Rafter vs. Andre Agassi

Tennisavisen har spurgt Martin Gottschalk Rasmussen, hvilken baggrund han har for at kommentere tennis, og han indleder sit svar med, at han glæder sig meget til at være med til at formidle WTA tennis til alle de passionerede tennisfans i Danmark.

Martin har ikke selv spillet tennis på elite-niveau, men han nyder at svinge ketsjeren på hobbyplan så ofte som tiden tillader.
Han fortæller her, hvordan hans interesse for tennis blev vakt:

Jeg har nydt at følge sporten, fra da jeg som knægt først lod mig betage af Wimbledon, hvor især Patrick Rafter var en mand, der satte aftryk i min bevidsthed. Særligt de lange dueller mod Andre Agassi.
Jeg har siden fulgt sporten med stor interesse, og i mit arbejdsliv på TV 2 SPORT mest beskæftiget mig med nyhedsdækningen af de største verdensstjerner, herunder selvfølgelig Caroline Wozniacki.

Da Martin er “halv polak”, som han selv udtrykker det, har han ofte stået for live-oversættelser, når Piotr har været på banen for at coache sin datter, og han har i forbindelse med dækning af Australian Open i 2014 interviewet Piotr på polsk.
Det var samme år, som han uventet fik den store oplevelse at bevidne “Pats comeback” på nærmeste hold, da Patrick Rafter og Lleyton Hewitt sammen viste sig frem i double på Rod Laver Arena, og han tilføjer:

I samme turnering var det samtidig interessant både at se den altid dedikerede Frederik Löchte Nielsen i aktion, samt mange af de unge danske tennistalenter under ledelse af Kenneth Carlsen, en mand jeg også utallige gange har krydset mine fingre for i løbet af hans aktive tenniskarriere.

Martin vil ikke kalde sig for “tennisnørd”, men han nærer en stor kærlighed til det i udgangspunktet simple spil, der i udførelsen er alt andet end let.
Han slutter med denne bemærkning:

Nu ser jeg frem til en virkelig spændende WTA-sæson, hvor jeg er sikker på, at seerne får topunderholdning fra nogle af verdens mest beundringsværdige sportsfolk.

Martin Gottschalk Rasmussen
Foto: Martins Facebook

Kristoffer fascineret af direkte duel mellem 2 deltagere

Kristoffer Møldrup fik samme spørgsmål fra Tennisavisen, og han glæder sig helt vildt til at kommentere WTA-tennis, hvilket han finder både spændende og lærerigt.
Han kommenterede et par kampe fra Hong Kong Open, som TV2 Sport dækkede i efteråret, da Caroline Wozniacki vandt sin 25. WTA-titel.
Det var en rigtig god oplevelse for Kristoffer, som var imponeret over, hvor hurtigt man får et forhold til de enkelte spillere.

De sidste par år har Kristoffer rejst rundt som badminton-reporter, og selvom det ikke umiddelbart styrker hans baggrund for at kommentere tennis, mener han alligevel, at det giver ham noget, som han udtrykker på denne måde:

Det har givet mig en endnu større fascination af de her individuelle sportsgrene. Jeg er meget fascineret af den direkte duel mellem to spillere. Kombinationen af det mentale, det fysiske, det taktiske og hvem der lige rammer dagen, bliver udstillet i langt højere grad i en tenniskamp end eksempelvis en håndbold- eller fodboldkamp.

Kristoffer har altid fulgt med i tennis, og især Wimbledon har han et nært forhold til, ligesom han tror de fleste også har, hvilket han udtrykker således:

Der er noget mytisk, nostalgisk og traditionelt over den turnering. Derfor fulgte jeg altid ekstra nøje med i, om de britiske spillere fik succes på hjemmebane. Jeg var stor tilhænger af Tim Henman. Ikke på grund af spillestilen, som til tider var lige småkedelig, men på grund af det her enorme forventningspres, der ligger på én tennisspiller fra en hel nation.

Kristoffer glæder sig ikke mindst til at se, hvordan Caroline Wozniacki præsterer i 2017, og han er imponeret af hendes karakterstyrke ved at komme tilbage i slutningen af sidste sæson, selvom alle “eksperter” udenfor tennis-verdenen var hurtig til at indstille hendes karriere igen, og han tilføjer:

Jeg snakker med flere af de største danske sportsstjerner i mit job som journalist, og her er det altså kun enorm respekt at hente for Wozniacki. Hun bliver naturligvis også omdrejningspunktet på TV 2 SPORT – og hende vil vi altid have fokus på.

Kristoffer Møldrup
Foto: Privat

Caroline kan sikre 9-16 seedning i Australian Open

Den første live tennis-transmission på TV2 Sport i det nye år starter ifølge programoversigten kl. 0235 natten til mandag den 2. januar med kampe fra WTA Premier turneringen Brisbane International, hvor de seedede formentlig bliver Angelique Kerber, Dominika Cibulkova, Karolina Pliskova, Garbine Muguruza, Svetlana Kuznetsova, Carla Suarez Navarro, Elina Svitolina og Elena Vesnina.
Der kan også blive “dansk” deltagelse i turneringen, hvis det lykkes for dansk-amerikanske Julia Boserup at kvalificere sig til hovedturneringen.

Julia Boserup
Foto: Boserup

I den første uge må det dog forventes, at TV2 Sport primært vil fokusere på ASB Classic i Auckland, som er i International kategorien og har Caroline Wozniacki blandt deltagerne.
Søstrene Serena og Venus Williams bliver seedet 1 og 2, mens Caroline og Barbora Strycova (CZE) bliver seedet 3 og 4.

Desuden afvikles i samme uge International turneringen Shenzhen Open i Kina, hvor de 4 øverst seedede er Agnieszka Radwanska, Simona Halep, Johanna Konta og Timea Bacsinszky.

TV2 Sport har rettighed til alle de 3 nævnte turneringer, men da det i praksis ikke er muligt at dække alle disse turneringer samtidig på TV2 Sport, vil en del af kampene fra alle turneringer i stedet blive vist på TV2 Play med engelsk-sprogede kommentarer.

Når WTA-ranglisten opdateres mandagen efter den første uge, vil den nye rangliste blive afgørende for seedningerne til Australian Open, hvor det for Caroline Wozniacki især er vigtigt at blive seedet 9-16 fremfor 17-24, da hun derved tidligst kan møde seedet 1-8 i 1/8-finalen.
Caroline er i øjeblikket no. 19 på ranglisten, men da hverken Victoria Azarenka, Madison Keys eller Petra Kvitova deltager, er 19. pladsen akkurat nok til at blive seedet som no. 16.

Caroline kan dog blive overhalet af både Barbora Strycova og Samantha Stosur, som er få point efter Caroline, som desuden har 110 point at forsvare for sidste års semifinale i Auckland, og derfor er der stor risiko for, at Caroline mister 19. pladsen, hvis hun ikke mindst når finalen i Auckland, hvilket kan blive temmelig svært af flere grunde.
En sandsynlig modstander i en eventuel semifinale kan blive enten Venus Williams, som Caroline aldrig har vundet over, eller søsteren Serena, hvor argumenter for sværhedsgraden er overflødig.
I den første turnering i en ny sæson har Caroline – som mange andre topspillere – ofte haft svært ved at ramme et højt niveau fra start, men de to seneste sæsoner har hun dog nået henholdsvis finale og semifinale i Auckland.

2016 ASB Classic - Day 2
2016 Getty Images – Caroline Wozniacki i Auckland 2016.
Forrige artikelTennisviden: Afsnit 24 – Når det er virkelig mørkt kan du se stjernerne
Næste artikelEntryliste: Uge 2, Premier Sydney, Caroline, Kerber m.fl.
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.