Grundspillet er færdigspillet. KB indtog en sikker førsteplade, med Gentofte, HRT og HIK på de næste pladser. Det bliver således de fire hold som om 14 dage skal kæmpe om medaljerne. HIK kom med nød og næppe ind i varmen, og det på trods af en alvorlig lussing mod lokalrivalerne fra Gentofte, men da Lyngby heller ikke kunne stille noget op mod KB, så er HIK med i det sjove selskab. I bunden af rækken var Århus 1900 blevet tvangsnedrykket, og den anden nedrykker endte med at blive Birkerød, som efter gårsdagens kampe måtte se Virum gå forbi i tabellen.

Slutstillingen i Elitedivisionen efter 7. runde:

KB 44
Gentofte 41
HRT 31
HIK 23
Lyngby 23
Vi/So 17
Birkerød 17
Århus 1900 0 (tvangsnedrykket)

Lørdagens kampe:

KB – Lyngby 6-0

Hjemmeholdet var ikke i det gavmilde humør, da Lyngby var på besøg. Lyngby skulle som minimum vinde en kamp for at gå forbi HIK i tabellen og dermed tage den sidste slutspilsplads, men holdets opstilling åbnede ikke mange muligheder; uden Natacha Schou, Elena Jamshidi og en skadet Malene Stripp, så var Lyngby-holdet chanceløse mod et ungt og stærkt spillende KB-hold, eksemplificeret ved debut til 14-årge Cecilie Fridthjof. Lyngby missede slutspillet og KB cementrede sin suveræne førsteplads, som betyder at KB kan vælge mellem HRT og HIK som semifinalemodstander i slutspillet.

Resultater:
1. DS: Rebecca Munk Mortensen – Laura Baagøe Brunkel 6-1 6-1
2. DS: Vilma Krebs Hyllested – Ophelia Ruus 6-0 6-3
3. DS: Karoline Laursen – Isil Yurttas 6-0 6-2
4. DS: Cecilie Agerbek Fridthjof – Daria Giurgiteanu 6-2 6-2
1. DD: Mortensen/Hyllested – Brunkel/Giurgiteanu 6-2 6-0
2. DD: Laursen/Zoe Du Pasquier Jensen – Ruus/Yurttas 6-3 6-2


Gentofte – HIK 6-0

Havde man forventet spænding og dramatik i lokalopgøret mellem Gentofte og HIK, så blev man slemt skuffet for hjemmeholdet var helt suveræn i stort set alle kampe. Det var nu ikke fordi der ikke var noget at spille om for HIK, for holdet kunne sikre sig en slutspilsplads, såfremt man holdt Lyngby bag sig i tabellen. Utroligt nok så lykkedes dette, for holdet blev gennemtævet af lokalrivalerne, men da Lyngby fik samme behandling af KB så slutter HIK på fjerdepladsen i grundspillet, og er således med i slutspillet om to uger. Gentofte havde inden kampen sikret sig andenpladsen i rækken, og er medfavorit i kampen om titlen om 14 dage på KBs anlæg.

Resultater:
1. DS: Emilie Francati – Frederikke Alberte Pape 6-1 6-2
2. DS: Maria Jespersen – Emma Vesten Håkansson 6-2 6-2
3. DS: Helena Francati – Caroline Dandanell Lindahl 4-6 6-4 10/7
4. DS: Victoria I. Andersen – Alberte Kleist Jørgensen 6-1 6-2
1. DD: Francati/Francati – Pape/Håkansson 6-1 6-2
2. DD: Jespersen/Andersen – Lindahl/Jørgensen 6-4 6-1

Virum/Sorgenfri – HRT 1-5

Der var klasseforskel i næsten alle kampe, bortset fra de to kampe hvor hjemmeholdet igen havde indkaldt rutinerede Frederikke Støchkel. Frederikke vandt sin single og sikrede dermed Virum overlevelse i Elitedivisionen. Det ene point var nemlig lige nøjagtig nok til at holdet gik forbi Birkerød i tabellen. HRT var på forhånd sikker på deltagelse i slutspillet, hvor holdet er farlig for alle, især fordi holdet har adskillige særdeles kapable udenlandske spillere i truppen.

Resultater:
1. DS: Josefine Rosenfeldt – Anna Klassen 1-6 1-6
2. DS: Hannah Winding Mollerup – Mille Mørk 1-6 3-6
3. DS: Frederikke Uhrskov Støchkel – Ida Hasselbalch 6-4 7-5
4. DS: Ingrid Friis Hein – Sarah Suljadzic 3-6 4-6
1. DD: Rosenfeldt/Hein – Klassen/Mørk 1-6 1-6
2. DD: Mollerup/Støchkel – Hasselbalch/Suljadzic 2-6 6-3 5/10

Birkerød -Århus 1900 6-0
Kampen blev ikke spillet
Århus 1900’s damehold er af DTF Turnering blevet udelukket fra Elitedivisionen 2021-22 og tvangsnedrykket til 1. division vest i sæsonen 2022-23 som følge af udeblivelse fra en i 5. runde mod HRT. Gentofte vandt 6-0.

Forrige artikelUtroligt spændende hos herrerne
Næste artikelKB er nu vinder af grundspillet
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.