Emilie Francati demonstrerede endnu en gang sine evner i double, da hun lørdag vandt double-titel no. 6

Efter 3 sejre i single ved $15.000 turneringen Soho Square Egypt F29 Women’s Future i Sharm El Sheikh mødte 20-årige Emilie Francati i semifinalen 1. seedede Anastasia Pribylova (RUS), som er no. 435 på WTA-ranglisten, hvor Emilie er no. 730.

I starten af kampen blev forskellen i rangering afspejlet, idet Emilie hurtigt kom bagud 0-4 uden at være tæt på at vinde et parti.
I det femte parti lykkedes det omsider for Emilie at holde serv efter et langt parti, hvor hun først på sin tredje fordel kom på tavlen, og efterfølgende fik hun reduceret russerens forspring, da hun først brød til 2-4 og derefter holdt serv til 3-4 efter at have afværget endnu en russisk break-mulighed.

Emilie kunne dog ikke forhindre, at russeren alligevel sikrede sig 1. sæt 6-3, men hun var nu helt med i kampen, og hun indledte med at bryde russerens serv i 2. sæt, og i sine næste to servepartier holdt hun fast i føringen ved at holde serven rent, og hun havde desuden break-mulighed til at bringe sig foran 5-2, men russeren bevarede kontakten, hvorefter hun selv brød tilbage til 4-4 i et parti, hvor Emilie førte 40-30.

Herefter havde Emilie endnu en break-mulighed til 5-4, men igen fik russeren afværget og holdt serv, hvorefter Emilie selv blev brudt i det næste parti, som sikrede russisk sejr 6-3, 6-4.

Der er næppe tvivl om, at Emilie har ærgret sig over, at det ikke lykkedes at få et tredje sæt, og hun havde kun kort tid til at ryste skuffelsen af sig, inden hun sammen med Kanika Vaidya (IND) skulle spille finale i double mod Caroline Ilowska (AUT) og Nastja Kolar (SLO).

I forbindelse med omtalen i Tennisavisen efter fredagens kampe blev fremsat en lidt “kæk” bemærkning om, at Emilies valg af Vaidya som makker kunne hænge sammen med, at hun for nylig havde tabt til hende i single, men ugen forinden var det faktisk Emilie, som havde vundet deres indbyrdes opgør, og det er desuden altid flere uger i forvejen, at man aftaler at stille op sammen i double.
Tennisavisen bemærkning blev dog opfattet i samme humoristiske ånd, som den var ment.

I løbet af turneringen blev spillet stadig bedre, og de begyndte at spille double på deres egne præmisser med færrest mulige krydsdueller fra baglinjen, og i stedet mange longline slag, lobs og indgreb ved nettet.
I finalen blev det dog benhård fight og vilje, der sikrede sejren 3-6, 7-5, [10-7].

Dermed har Emilie for andet år i træk – efter juniortiden – vundet 3 double-titler.
I 2016 vandt Emilie i Sunderland sammen med Emily Arbuthnot (GBR), og 2 uger i træk vandt hun sammen med Cornelia Lister i Båstad.
I 2017 vandt Emilie sammen med Dasha Ivanova (USA) i Antalya, og senere vandt hun i Porto endnu en titel sammen med Emily Arbuthnot, som hun også tidligere har vundet flere titler med i junior-tiden.

Da der ikke var nogen sejrsceremoni, kunne Tennisavisen ikke få et præmiebillede, men ovenstående billede illustrerer formentlig udmærket humøret efter sejren.