Benjamin Hannestad har efter en længere turneringspause deltaget i 2 portugisiske turneringer, hvor han nåede 1. runde i den første og kvalfinalen i næste

Efter at Benjamin Hannestad sidste år sluttede sin junior-karriere, hvor han deltog i alle 4 Grand Slam turneringer for juniorer, deltog han sidst på året i 4 $ 15.000 turneringer i USA og den Dominikanske Republik.
I den næstsidste af dem nåede han kvartfinalen, hvilket indbragte 3 point til ATP-ranglisten, mens han i de øvrige blev slået ud i kvalifikationen eller i 1. runde.

I februar 2016 deltog Benjamin i 2 amerikanske $10.000 turneringer – først i Palm Cost hvor han efter 3 sejre i kvalifikationen tabte i 1. runde, og i Plantation to uger senere måtte han trække sig i 2. kvalrunde lige inden 3. sæt.

I starten af marts måned blev Benjamin udtaget til Davis Cup holdet, og han fik sin debut på sidstedagen, hvor han var med til at cementere den danske 5-0 sejr, da han vandt over Georgiens Giorgi Javakhishvili.

I april var Benjamin atter i USA for at deltage i 2 $10.000 turneringer, hvor han i Orange Park efter 3 sejre i kvalifikationen tabte i 1. runde, og ugen efter tabte han i 3 sæt i kvalfinalen efter sikre 2-sæts sejre i de 3 første runder.

Alle ovennævnte turneringer har tidligere været omtalt i Tennisavisen.

Benjamin fortalte tidligere på året, at årsagen til at han ikke var endnu mere turnerings-aktiv var, at han var i gang med sidste semester på skolen.

Efter en længere pause siden sidstnævnte turnering har Benjamin forsøgt at kvalificere sig til hovedturneringen i 2 turneringer i Portugal, og i sidste uge lykkedes det for ham, at kvalificere sig til hovedturneringen i $10.000 turneringen Circuito Internacional de Ténis de Idanha-A-Nova efter disse 3 sejre i kvalifikationen

Q64: 6-0, 6-0 over (WC) Luis Bruno (POR)
Q32: 6-0, 6-2 over Gennaro Orazzo (ITA)
QFi: 6-3, 6-7(5), 6-2 over 9. seedede Luke Oakley (GBR)

Der er dog ingen rangliste-point at hent i kvalifikationen, så Benjamin havde stadig de 3 point, der som nævnt blev optjent i 2015.
Det lykkedes ikke at forøge det antal, da Benjamin i 1. runde af hovedturneringen tabte 6-1, 7-6(1) til i. seedede (814) Hugo Voljacques (FRA).

I denne uge afvikles $10.000 turneringen  Internacionais de Ténis de Castelo Branco, hvor Søren Hess-Olesen sidste år havde stor succes, da han nåede finalen i den første af 3 turneringer samme sted, men i den 3. turnering blev han skadet og måtte udgå i kvartfinalen.
Siden da har Søren været langtids-skadet, indtil han efter en enkelt kamp i maj 2016 atter løb ind i en længere-varende skade.

Benjamin klarede sig med nød og næppe igennem 1. runde i kvalifikationen, da han vandt 3-6 7-6(4), 7-6(5) over Yannik James fra Grenada, hvorefter han med noget mindre besvær også vandt i 2. runde over Rodrigo Magalhaes (POR) 6-1, 6-2.

I mandagens kvalfinale mod Iouri Sant Syromolotov Netrebin (ESP) blev 1. sæt uhyre tæt, inden spanieren sikrede sig sættet efter 9-7 i tiebreak, hvorefter spanieren havde kontrol over kampen i 2. sæt, og det endte mes spansk sejr 7-6(7), 6-1.

Benjamin kan måske håbe på lodtrækningsheld, hvis der bliver mulighed for en Lucky Loser i hovedturneringen – ellers vil status på ranglisten fortsat være 3 point, som på den seneste rangliste svarer til en placering som no. 1398, hvilket faktisk er et avancement på 18 pladser.

Tilføjelse: Benjamin har netop oplyst til Tennisavisen, at han får en Lucky Loser plads, og spiller tirsdag kl. 18 mod (1076) Victor Poncelet (BEL).

 

Forrige artikelITF Horb: Karen Barritza på tysk lynvisit
Næste artikelWTA Montreal: Sidste store turnering inden OL Rio 2016
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.