Ved $50.000 turneringen Red Rock Pro Open i Las Vegas lykkedes det for 2. seedede (109) Anna Tatishvili (USA) at få revanche for sidste uges nederlag til dansk-amerikanske Julia Boserup.

I modsætning til i sidste uge, hvor Tatishvili vandt 1. sæt 6-3, var det denne gang Julia Boserup, som kom bedst fra start ved at vinde 1. sæt 6-4.
I 2. sæt gik det dog hurtigt den anden vej, idet Tatishvili i løbet af 33 minutter havde vundet sættet 6-1.

Dermed blev det for 3 gang i deres hidtil 5 indbyrdes opgør en 3-sæts afgørelse, hvor begge spillere blev brudt fra start efter 3 dobbeltfejl af Julia og derefter 2 af Tatishvili.
Derefter holdt begge spillere serv til 2-2, men i næste serveparti blev Julia brudt endnu en gang.

Det efterfølgende parti blev formentlig et nøgleparti, som reelt afgjorde kampen. Efter at Tatishvili havde bragt sig foran 40-0 i egen serv, fik Julia udlignet til 40-40 og hun havde efterfølgende 3 break-muligheder for at få udlignet til 3-3, men alle blev afværget, hvorefter Tatishvili holdt serv på sin 3. fordel herefter.

I det næste serveparti kom Julia bagud 15-40 – bl.a. med endnu en dobbeltfejl – og Tatishvili udnyttede straks muligheden, og herefter servede hun kampen hjem i et blankt serveparti til slutstillingen 4-6, 6-1, 6-2.

Kamp-statistikken afslører, at Julia havde store problemer, når hun ikke får 1. serven i spil.
I 3. sæt fik hun 64 procent af 1. serverne ind, og hun vandt pointet i ca. 2/3 af tilfældene, hvilket er nogenlunde som modstanderen.
Den helt afgørende forskel var dog, at Julia ikke vandt et eneste point på 2. serven i det afgørende sæt, og desuden havde hun 5 dobbeltfejl, mens modstanderen vandt halvdelen af de dueller, hvor 2. serven kom i anvendelse – trods 4 dobbeltfejl.

Forrige artikelITF Clermont-Ferrand: Johansson kort proces mod Karen Barbat
Næste artikelKlubnyt: Ny tennishal i Humlebæk indviet
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.