Karen Barbat fik en forsigtig start på 2015-sæsonen, da en fodskade forstyrrede planlægningen i begyndelsen af året.
Da hun omsider kom i gang med at deltage i en række internationale ITF-turneringer, påbegyndte hun samtidig en særlig trend, der bestod i at uddele “briller” til en modstander hver måned.

Det startede i april ved en $25.000 turnering i Wiesbaden, hvor en tysk modstander blev slået 6-0, 6-0 i 1. runde af kvalifikationen.
Den samme behandling blev en svensk modstander udsat for ved $25.000 i Helsingborg i juni, og i juli gik det ud over en australier i 1. runde ved $10.000 i Amstelveen i Holland, hvor Karen senere nåede finalen, som hun også gjorde det for et par uger siden i Tampere i Finland.
Eneste undtagelse fra dette “brille-mønster” var i maj måned, hvor Karen dog selv var tæt på at modtage briller, da hun i 2. kvalrunde ved $50.000 tabte 0-6, 1-6 til Veronica Cepede Royg (PAR), som var no. 172 på ranglisten.

I den kommende uges $25.000 turnering Flanders Ladies Trophy Koksijde i Belgien videreførte Karen førnævnte tradition om uddeling af æg hver måned, da hun lørdag den 1. august, vandt 6-0, 6-0 i 1. runde af kvalifikationen og uddelte “månedens briller” til Lisa Phillips (GBR).
Det er i skrivende stund ikke afgjort, hvem Karens modstander bliver i kval-finalen, men det kan meget vel blive no. 997 Morgane Michiels (BEL), som har bragt sig foran 4-0 i 1. sæt mod landsmanden Emilia Dejonckheere, som har wildcard.

Forrige artikelWTA Stanford: Wozniacki seedet 1 efter Serena afbud. Boserup i kval
Næste artikelWTA: Baku – Gasparyan vinder sin første titel
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.