Eric Vanshelboim har tanket selvtillid med et par titler og finaleplads i Grade 5 turneringer, og han er klar til nye opgaver

16-årige Eric Vanshelboim har de seneste par måneder deltaget i en række Grade 5 turneringer, hvor han vandt 2 single-titler og en double-titel i Columbo, Sri Lanka, og for 3 uger siden nåede han semifinalen i Aligiers i Algeriet.
Resultaterne kunne følges i de daglige udgaver af “Dagens kampe” i Tennisavisen, hvor man i den forløbne uge også kunne følge med i resultaterne fra 3rd Fujairah ITF Junior West Asia Cup i De Forenede Arabiske Emirater.

Lørdag var Eric for 3. gang i år i en finale, men i modsætning til de to første i Sri Lanka, blev det denne gang til en 2. præmie.
Eric var ellers på sejrskurs, da han førte 7-5, 4-2 og havde fordel til 5-2 mod Marat Sharipov (RUS), som dog fik vendt slagets gang og vandt 7-5, 4-6, 6-2 efter næsten 3 timer i 30-35 grader.

Eric havde denne kommentar efter finalen:
Nogen gange skal man tage et skridt tilbage, for at komme længere frem“.

Dermed gav han formentlig sin egen forklaring på, at han i den omtalte periode udelukkende har spillet turneringer på Grade 5 niveau, fordi nogle af resultaterne forinden havde tæret på selvtilliden, som med de seneste titler og finalepladsen kan blive genetableret.

Eric ser derfor frem mod den næste udfordring, hvor han i næste uge deltager i en Grade 4 turnering i Dubai, hvor han som følge af sin seneste point-høst formentlig bliver seedet 1.

Alle resultaterne fra Erics kampe ved turneringen findes under “Dagens kampe lørdag 4. november:“, hvis man scroller ned i slutningen af siden.