Philip Ørnø er med 3 sejre på stribe videre til hovedturneringen i Heraklion, hvor Emilie Francati får mulighed for at få revanche fra sidste uges mod Steffi Distelmans

Efter at Philip Ørnø tidligere jævnligt deltog i Futures turneringer – ofte sammen med Mohamed Shabib – fungerer han nu primært som træner i Gentofte, og han rejser ofte med som coach for Emilie Francati, som i den forløbne uge nåede finalen i double i Heraklion.

Når muligheden byder sig, deltager Philip dog nogle gange selv i kvalifikationen i turneringer, hvor han er med som coach, hvilket var tilfældet i sidste uge, hvor han fik 2 kampe.

Philip har også deltaget i kvalifikationen til den kommende uges udgave af $10.000 turneringen 9th Hellenic Zeus ITF Pro Circuit i Heraklion, og denne gang lykkedes det at komme videre til hovedturneringen efter 3 sejre.

I 1. kvalrunde vandt Philip over Manolis Glezos (GRE), der måtte trække sig, da Philip førte 7-5 2-0.
I 2. runde blev hele kampen gennemført, da Philip vandt over Adam Skalsky (GBR) 7-5, 6-4.
Philips modstander i kvalfinalen, 7. seedede Melik Feler (FRA) havde inden kampen haft problemer med sit håndled.
Da Philip havde vundet 1. sæt 6-4 og førte 3-0 i 2. sæt, valgte franskmanden at trække sig, og dermed er Philip klar til hovedturneringen, hvor han i 1. runde møder 19-årige Stylianos Perdikogiannis (GRE), som ligeledes har været gennem kvalifikation.

Sarah Beth Grey og Emilie Francati
Foto: Philip Ørnø – Sarah Beth Gery og Emilie Francati, no. 2 i double i Heraklion

Der er allerede taget hul på hovedturneringen hos damerne, hvor Emilie Francati er direkte med, og hun fik den usædvanlige lodtrækning, at hun i 1. runde for anden uge i træk skulle møde Steffi Distelmans (BEL), som hun tabte til efter en tiebreak-afgørelse i 3. sæt efter en kamp, hvor Emilie for det meste havde haft overtaget.

Da man som bekendt lærer mest af tabte kampe, burde der være gode chancer for, at det denne gang blev Emilie, der trak det længste strå, og den teori blev i allerhøjeste grad understøttet, da Emilie vandt i overbevisende stil 6-2, 6-0 i en kamp, hvor hun udstrålede energi.

Emilie er seedet 7 i turneringen, og hun møder i 1/8-finalen no. 780 Eden Silva (GBR), som er rangeret knap 100 pladser under danskeren.

Emilie er ikke med i double i denne uge, hvor Sarah Beth Grey stiller op sammen med sin landsmand Olivia Nicholls. Det britiske par er seedet 2 i double.