August Holmgren tabte knebent i kvalfinalen. Emilie Francati havde overtaget i det meste af kampen i 1. runde, men hun tabte i 3. sæts tiebreak

I mandagens kvalfinale ved den græske $10.000 turnering 9th Hellenic Zeus ITF Pro Circuit i Heraklion skulle August Holmgren efter 2 sejre forsøge at tage det sidste skridt mod hovedturneringen, da han mødte 6. seedede no. 1240 Maxim Tybar (BLR).

Efter en jævnbyrdig kamp endte det med sejr til hviderusseren i 2 sæt 6-4, 7-6(2), og da Philip Ørnø dagen før havde tabt i 2. runde i kvalifikationen, blev der ikke dansk deltagelse i hovedturneringen i herresingle.

August Holmgren
Foto: Sportsfotograf.com. – August Holmgren

Emilie Francati var direkte i hovedturneringen i damesingle, og hun er desuden med i double sammen med Sarah Beth Grey (GBR).
Det 2. seedede dansk-britiske par spillede mandag 1. runde i double, og efter en tæt match-tiebreak vandt de 6-3, 2-6, [11-9] over det britiske par Alicia Barnett /Dominique Covington, der havde wildcard.

Tirsdag spillede Emilie, der på den seneste rangliste er no. 684, 1. runde i single mod no. 991 Steffi Distelmans (BEL).
Emilie kom bedst fra start, da hun afværgede breakbold og kom foran 1-0 og derefter brød til 2-0 efter 4 break-muligheder, og hun bevarede forspringet, da hun igen afværgede breakbold og holdt serv til 5-2.

Ved 5-3 kunne Emilie serve for 1. sæt, men hun kom bagud 0-40, og selvom Emilie afværgede 2 af break-mulighederne, fik belgieren alligevel reduceret til 4-5, og i det næste lange serveparti, afværgede belgieren en enkelt sætbold, inden hun udlignede til 5-5.

Sætte måtte afgøres i tiebreak, hvor de fulgtes ad til 5-5, hvorefter Emilie vandt tiebreak’en 7-5.

I 2. sæt havde Emilie mulighed for at bryde serv fra start ved 0-40, men belgieren afværgede alle 3 muligheder, og i stedet blev Emilie selv brudt til 0-2, hvorefter det også blev 3-0 til belgieren, der igen afværgede dansk break-mulighed.
Emilie fik et par muligheder for at bryde tilbage igen ved 3-5, men begge blev afværget af belgieren, som tog 2. sæt 6-3.

I 3. sæt blev Emilie brudt til 1-2, men hun brød straks tilbage, og hun havde derefter et par muligheder for endnu et break ved 3-2, men resten af sættet holdt begge serv indtil 6-6, hvor kampen måtte afgøres i tiebreak, som blev domineret af belgieren, som ikke afgav point i tiebreaken, og derved endte kampen med belgisk sejr 6-7(5), 6-3, 7-6(0).

Philip Ørnø betegnede nederlaget som ærgerligt, og han tilføjede denne kommentar:
“Emilie kæmpede virkelig godt fra start til slut trods spillemæssige udfordringer. Det skulle bare ikke være. Hun havde overtaget i hele kampen og over dobbelt så mange breakbolde, men sådan er tennis nogle gange.”

Emilie og makker spiller torsdag double kvartfinale, hvor de møder det russiske par Aleksandra Draganova (BUL)/Daria Shelomentseva (RUS).