Uddannelse betaler sig, lyder en gammel frase. Om dette postulat er den universelle sandhed vil jeg lade stå hen i det uvisse.

Men i Søren Hess-Olesens tilfælde, kan det tænkes der er noget om snakken. Søren har efter endt college ophold i USA virkelig fået tur i den.

I dag spillede han kvartfinale ved ITF turneringen i Portugal, modstanderen var amerikanske Justin Shane, som blev slået 6-4 6-4, imponerende af danskeren.

Søren fortæller selv fra Portugal:

“Jeg spillede en solid kamp og servede rigtig godt. Mødte en med en god serv og med hårde, flade slag fra baglinjen. Så det handlede for mig om at få ham flyttet rundt på banen, og det lykkedes godt.”

Søren skal i semifinalen møde den 1. seedede Yannick Jankovits fra Frankrig, som er oppe som nr. 244 på verdensranglisten. Formentlig en stor udfordring for Søren, da modstanderen modsat Søren er veletableret på dette niveau, og indtil videre har to ITF turneringssejre i dette kalenderår.

 

Søren spiller senere i dag semifinale i double turneringen. Danskeren har nu spillet seks singler og to doubler siden i lørdags, hvilket måske også kan mærkes i benene.

Vi følger selvfølgelig op på Sørens indtog i det professionelle felt