Sensationen lurede undervejs, da Karen Barritza vandt 1. sæt mod Tatjana Maria, men et unødvendigt break i 2. sæt vendte kampen

Selvom Karen Barritza har præsteret tennis på sit bedste niveau i de 3 kvalkampe og 1. runde i hovedturneringen ved $100.000 turneringen ENGIE OPEN DE CAGNES-SUR-MER ALPES MARITIMES i Frankrig, ville det være en større sensation, hvis hun også vandt i 2. runde mod Tatjana Maria (GER), som er no. 107 på WTA-ranglisten, hvor hendes højeste rangering var no. 62 for 10 måneder siden.

Karen fortsatte de gode takter fra de tidligere kampe, og i hele 1. sæt formåede hun at holde sine servepartier uden at behøve afværge en eneste break-mulighed.
Ved stillingen 4-4 lykkedes det for Karen at udnytte sin tredje mulighed for et break, og hun holdt derefter sin egen serv og sikrede sig 1. sæt 6-4.

I 2. sæt blev Karen brudt allerede ved 0-2, men hun brød straks tilbage og fik balance i tingene, og ved 2-3 var hun godt på vej til at udligne til 3-3 efter 40-15 i egen serv og en oplagt chance ved nettet, hvor Karen desværre lavede en kæmpefejl, og efter flere fordele frem og tilbage endte partier med, at Karen i stedet kom bagud 2-4.

Muligvis var det nøglepartiet, som i sidste ende hindrede sensationen, for i resten af kampen lå det lidt i luften, at tyskeren fik et stadig større overtag, og der kom lidt flere fejl fra danskeren.
Ganske vist brød Karen tilbage til 3-4, men i hendes eget efterfølgende serveparti blev hun brudt blankt til 3-5, og selvom hun igen brød tilbage, blev hun også selv brudt igen og tabte sættet 4-6.

I 3. sæt var der muligvis igen et nøgleparti, hvor Karen misbrugte en stor chance til 40-0, og i stedet for et sikkert parti til 3-3 kom hun igen bagud 2-4, og på det tidspunkt var indtrykket – ganske vist baseret på et utydeligt livestream – at tyskeren havde fået kontrol over kampen, som hun vandt 4-6, 6-4, 6-2.

Karen fik dog vist, at hun kan være med på et meget højt niveau, og med det målrettede arbejde, som udføres på det mentale plan, vil hun formentlig også blive i stand til at holde det samme høje niveau gennem en hel kamp, så hun også kan vinde over spillere på top 100 niveau.

Forrige artikelMadrid 2016 – Cibulkova måtte arbejde hårdt for sejren
Næste artikelNM for hold U14: Sejr til drengene mod Sverige, som slog pigerne
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.