I morgen er der premiere på denne sæsons indendørs holdturnering, og det store spørgsmål er om der er nogen af af de øvrige hold som kan vippe de forsvarende mestre fra KB af pinden. Udendørs var Gentofte meget tæt på, og det er nok også her den største trussel til KB kommer fra. Efter at at få løst sine IT-problemer har DTF nu fået lagt klubranglisterne på Tournament Software, så nu kan man få indtryk af holdenes potentielle styrke. Herunder har vi lavet en kort præsentation af de otte elitedivisionsklubbers klubranglister. Udenlandske spillere er angivet med land og verdensranglisteplacering, ligesom danske spillere på ATPs verdensrangliste er.

KB

Klubben er forsvarende mestre og storfavorit til at gentage triumfen. Spillertruppen er bred, og har så mange kvalitetsspillere, så selvom holdet ofte må undvære spillere som er engageret i udenlandske turneringer, så svækker det ikke holdet synderligt. Ingen spillere i førsteholdstruppen har forladt klubben, til gengæld kan KB præsentere et nyt navn i form at tyske Lewie Lane, som er skiftet fra HRT.

KBs klubrangliste:
Holger Vitus Nødskov Rune (ATP: 7)
Eric Vanshelboim (ATP: 385)
Lucas Gerch (GER: 341)
Elmer Møller (ATP: 399)
Lewie Lane (GER: 741)
Johannes Ingildsen (903)
Philip Hjorth
Carl Emil Overbeck
Anders Grinderslev
Richard Biagiotti
Benjamin Hannestad
Cornelius Alxander Shalmi
Jonas Zacho Larsen
Martin Linnet Killemose
Christian Grønfeldt-Sørensen

Gentofte

Sølvvinderne fra udendørs-sæsonen er igen førsteudfordrer til KB, men det kræver at klubbens bedste spillere er til rådighed i visse grundspilskampe, for truppen er ikke bred. Godt nok er der navnkundige spillere på klubbens rangliste, men mange af dem har set deres bedste dage, og vil mod de bedre hold i rækken næppe kunne trække point hjem. Gentofte har fået tilgang af Gustav Theilgaard fra Lyngby, og han vil uden tvivl stille holdet i en bedre forfatning, når klubbesn bedste spillere er optaget af spil på de internationale scener.

Gentoftes klubrangliste:
August Holmgren (460)
Sebastian Fanselow (GER: 374)
Christian Sigsgaard (753)
Oskar Brostrøm Poulsen
Gustav Theilgaard
Jesper Andi Jørgensen
Emanuel Grau Kristensen
Philip Ørnø
Kasper Warming
Ole Frølich-Jensen
Christopher Topp-Parving
Asger Thorn Sørensen
Lasse Raben
David Francati
Patrick Bennetsen

B 93

B 93 opnåede en fjerdeplads udendørs, men det har næppe været tilfredsstillende for Østerbro-klubben, som nok har det største spillerbudget i Elitedivisionen. Holdet har dog valgt at satse mere på danske spillere end tidligere, og man har således formået at hente endnu en HRT-spiller til klubben. Forrige år var det Henrik Korsgaard som skiftede til B 93, og i år er det så Maxim Landa som følger trop. Dermed har klubben en god trup af danske spillere, og så bliver den nok toppet med en udlænding eller to, så holdet igen kan kvalificere sig til slutspillet. Holdet har sagt farvel til Kasper Elsvad, som nu spiller for Greve.

B 93s klubrangliste:
Henrik Heise Korsgaard
Yanais Laurent (FRA: NR)
Dominik Bartels (GER: 1663)
Tak Khunn Wang (FRA: NR)
Hugo Pierre (FRA: NR)
Nikolaj Katic
Maxim Landa
Holger Hassel Nørregaard
Sebastian Grundtvig
Alexander Schou
Mathias Bech Møller
Lars Fromholt
Johan Neve
Mads Behrndt
Frederik Hedegaard

HRT

Hørsholm-klubben har en stærk klubrangliste, men den består næsten udelukkende af udlændinge. HRT kan med deres mange stærke udlændinge uden tvivl spille med om medaljerne, men spørgsmålet er om det er målet, for udendørs valgte klubben en lidt anden strategi og spillede med de danske spillere som klubben rådede over. Klubben har dog mistet yderligere en spiller til B 93, idet Maxim Landa er skiftet.

HRTs klubrangliste:
Matej Vocel (CZE: 814)
Matteo Viola (ITA: NR)
Karl Friberg (SWE: 443)
Jiri Barnat (CZE: 588)
Olle Wallin (SWE: 1138)
Max Dahlin (SWE: 954)
Yannik Steinagger (SWI: 936)
Friedrich Sommerwerck (GER: NR)
Ludvig Aaes
Filip Gustafsson (SWE: NR)
Saba Nanobashvili (SWE:NR)
Henrik Bladelius (SWE: NR)
Filip Stidell (SWE: NR)
Tom Noltorp (SWE: NR)
Rasmus Egehus

HIK

Intern uro på ledelsesgangene i HIK var med til at holdet udendørs rykkede ud af elitedivisionen, da næsten hele førsteholdstruppen nægtede at repræsentere klubben. Nu er der øjensynligt faldet ro over klubben, og så har spillerne meddelt at de igen er til rådighed. Truppens danske islæt er dog næsten alle spillere som har nået en vis alder, og hvor tennis nok ikke længere har samme prioritet som tidligere, og derfor skal holdet nok spille for at undgå nedrykning. Klubben råder over en lang række udlændinge på ranglisten, og kommer de meget i spil, så kan et slutspil ikke udelukkes.

HIKs klubrangliste:
Maciej Rajski (POL: 983)
Valdemar Frederik Pape
Simon Freund (SWE: 1668)
Valentin Vanta (ROM: 1014)
Artem Avdieiev (UKR: NR)
Andrè Göransson (SWE: NR)
André Biciusca Meinertz
Fred Hedin Simonsson (SWE: NR)
Thomas Kromann
Jakob Amilon (SWE: NR)
Christoffer Kønigsfeldt
Tim Göransson (SWE: NR)
Asger Emil Ildor
Jacob Melskens
Rasmus Møller

Lyngby

Lyngby gennemgår et generationsskifte i førsteholdstruppen, og det kan betyde at holdet skal kæmpe hårdt for at undgå nedrykning. Klubben har stadig Frederik Løchte Nielsen i truppen, men han har det seneste år spillet færre og færre kampe, og samtidig bruger andre af de bærende kræfter i form af brødrene Marc og Nicolai Ferrigno, samt Søren Wedege mindre tid på banen. Desuden har holdet sagt farvel til Gustav Theilgaard, som nu spiller i Gentofte, og alt det betyder at de unge nu i højere grad skal forsvare Lyngbys farver.

Lyngbys klubrangliste:
Mikael Torpegaard
Frederik L. Nielsen
Theodor Boisen
Nicolai Ferrigno
Valdemar Soldbro Dubin
Alexander Nordal Clausen
Amir Alberg
Tristan Thomas Engelschmidt
August Brostrøm Poulsen
Frederik Myhre
Marc Ferrigno
Søren Borup Wedege
Jarl August Ildor
Johan Mottlau

KFUM

Oprykkerne fra 1. division øst har en klubrangliste stort set blottet for danskere; først på niendepladsen er der blevet plads til Kristian Pless, den tidligere topspiller, så det kunne tyde på at holdet satser udenlandsk for at klare sig i rækken. De mange udlændinge holder høj standard, og kan man stille et hold, hvor Kristian Pless spiller på fjerdesinglen, så vil de fleste hold i elitedivisionen få det svært, og KFUM vil i så fald nok kunne kvalificere sig til slutspillet.

KFUMs klubrangliste:
David Perez (ESP: 692)
Filip Bergevi (SWE: 1521)
Samuele Pieri (ITA: 990)
Ivan Sergeyev (UKR: 1691)
Oskar Jansson (SWE: 1604)
Jonathan Mridha (SWE: 831)
Luca Hellum-Lilleengen (NOR: NR)
Jorge Martinez Martinez (ESP: 677)
John Hallquist Lithen (SWE: 1316)
Kristian Pless
Christian Samuelsson (SWE: NR)
Robin Thour (SWE: NR)
Olle Noltorp (SWE: NR)
Jimmy Wallin (SWE: NR)
Mads Gottlieb

Skovbakken

Skovbakken er oprykker fra 1. division vest, og lad det være sagt med det samme – holdet er favorit til at rykke ud. Truppen er ikke dårlig, men i en række, hvor mange hold anvender stærke udlændinge, så vil Århus-holdet komme til kort.

Skovbakkens klubrangliste:
Nazim Makhlouf (ALG: 1246)
Julius Kostopoulos
Julius Kristensen
Maciej Kiraga (POL: NR)
Luka Stojanovic
Christoffer Hjelm
Christian Neergaard Petersen
Emil Hjulgaard
Tristan Brogaard
Casper Molich Hoff Pallesen
Sophus Borg Ladegaard
Christoffer Kousgaard Kristensen
Marc Buddrus
Mathias Lindhardt
Jonatan Andersen

Forrige artikelTurneringer uge 43: Ny chance til Holger Rune mod Kecmanovic i Basel
Næste artikelHvilke hold kan fravriste KB titlen?
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.