Lørdag den 23. januar i 2016 inviterer Dansk Tennis Forbund alle interesserede tennisentusiaster til tre samlede tennisarrangementer i hovedstadsområdet. 

Politisk programdag, en workshop om turneringsstruktur og Årets Tennisspiller-træf står på programmet, når Dansk Tennis Forbund åbner dørene op for begivenhederne i det nye år.
Den egentlige tilmeldingsprocedure til de pågældende arrangementer kickstartes først efter nytår, da køreplanerne for arrangementerne endnu er under udarbejdning.

De tre tennisarrangementer afløser i 2016 Nationalt Tennisseminar, som i stedet vender tilbage til sin oprindelige form med fokus på vidensdeling og faglige oplæg for klubledere og trænere i 2017.

Den politiske programdag og turneringsstruktur-workshoppen kommer til at forløbe samtidigt, hvilket betyder at klubber og unioner, der ønsker at være repræsenteret begge steder, skal have en delegation på minimum to mand. Ydermere afslutter Årets Tennisspiller-træf sammenkomsten på festlig vis, hvor årets spillere, trænere og klubber vil blive hyldet.

Dansk Tennis Forbund ser frem til arrangementerne

Bestyrelsen og ikke mindst Sune Irgens Alenkær, direktør i Dansk Tennis Forbund, forventer mange gode indspark fra Tennisdanmark lørdag den 23. januar, hvor al deltagelse, herunder forplejning, er gratis.

”Det er både et spørgsmål om ressourceeffektivisering og i respekt for en masse frivillige kræfter i Tennisdanmark, at vi har valgt at placere tre arrangementer på den samme lørdag i januar,” siger han.

Desuden understreger direktøren vigtigheden af forbundets kendskab til klubbernes holdninger, da det er en unik mulighed for alle involverede parter at tage aktiv del i turneringsstrukturernes udviklings – og forankringsproces.

“Det er vigtigt, at klubberne prioriterer at give deres holdninger til kende, så ejerskabet til DTF’s Politiske Program 2016-2020 og de fremtidige turneringsstrukturer forankres så bredt som muligt. Jeg er samtidig glad for, at nøglepersonerne fra de mange lag i Tennisdanmark får mulighed for at deltage i Årets Tennisspiller-træf,” siger Sune Irgens Alenkær.

Dette venter tennisentusiasterne med de tre kommende arrangementer

Politisk programdag
Dansk Tennis Forbunds kasserer, Jan Winther, er tovholder for det Politiske Program 2016-2020. Henover efteråret blev der afviklet otte regionale møder, hvor tennisentusiaster blev inviteret til at komme med input til forbundets kommende fokusområder. Entusiasternes input, bestyrelsens egne tanker og ikke mindst administrationens betragtninger skal nu omskrives til det, der skal udgøre første udkast af et politisk program for den kommende 4-årige periode. Dette indledende udkast udgør således fundamentet for deltager-inddragelse og kommentarer, når arrangementerne skydes i gang lørdag den 23. januar.

Dansk Tennis Forbund har planer om at præsentere det endelige Politiske Program 2016-2020 ved næste generalforsamling, som finder sted lørdag den 19. marts.

Turneringsstruktur-workshop
Hvert år i november afvikler Dansk Tennis Forbunds Turnering diverse samarbejdsfora med divisionsklubber og turneringsarrangerede klubber. Med dette efterårs møde, som er blevet rykket til den 23. januar i det nye år, bliver det muligt at få indflydelse på de afsluttende processer, som skal munde ud i Dansk Tennis Forbunds reviderede turneringsstrukturer både på individuelt og holdplan.

Årets tennisspiller-træf
Dansk Tennis Forbund har kåret Årets Tennisspiller siden 1982. Denne prestigefyldte titel indsættes i en ny ramme ved Årets Tennisspiller-træf lørdag den 23. januar, hvor følgende titler vil blive uddelt:

  • Årets Tennisspiller 2015
  • Årets Juniortennisspiller 2015
  • Årets Juniortræner 2015
  • Årets Tennisklub 2015
  • Modtageren af et legat fra Einer Ulrichs Fond
  • Modtageren af Jan Leschlys Legat
  • Modtager-klubben af Mogens Pagh Pokalen
Forrige artikelPortræt: Torpegaards drøm at blive så god som Nadal og Ferrer – eller bedre
Næste artikelITF Helsinki: Frederikke Svarre tæt på sejr
Kristina Loncar
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.