Dansk Halbyggeri er ny officiel anlægspartner for Dansk Tennis Forbund, der ønsker at gøre tennis mere populær ved at trække sporten indenfor.

Caroline Wozniacki har stor succes på den internationale tennisscene, men umiddelbart smitter det ikke positivt af på tennissporten herhjemme. Medlemstallet i Dansk Tennis Forbund falder, og er nu på det laveste niveau siden 1978. I et nyt samarbejde skal Dansk Halbyggeri hjælpe tennisforbundet til fremgang.

Med aftalen bliver Dansk Halbyggeri officiel bygge- og anlægspartner frem til 2020. I perioden skal virksomheden rådgive medlemsklubber og hjælpe med tilbudsgivning, projektering og etablering af nye halprojekter.

”Samarbejdet gavner begge parter. Vi kommer i kontakt med flere tennisklubber og tennisklubberne får de nødvendige faciliteter ”, siger Poul Bo Petersen, bygningsingeniør og markedschef for Dansk Halbyggeri, der har markeret sig som landets førende entreprenør indenfor haller til sport og fritid.

Også i Dansk Tennis Forbund ser man gode perspektiver med den nye aftale. Der er nemlig essentielt for DTF at der bliver opført nye indendørshaller, såfremt man skal nå det vigtige mål at skaffe op mod 10.000 nye medlemmer inden udgangen af 2020.

”Vi oplever generelt en medlemstilvækst i de klubber, der får bygget tennishaller og vi kan med Dansk Halbyggeri skabe bedre træningsfaciliteter i de lokale klubber. Med aftalen kan vi gøre tennis til en helårssport”, fortæller direktør for Dansk Tennis Forbund Klaus Nørby Jakobsen.

At indendørshaller er vigtige grundsten for klubbernes opbygning af medlemsskare er Øresund Tennis et godt eksempel på. Siden klubben fik opført indendørshaller i 2014, har den fået en medlemstilvækst på 20 procent. Ifølge klubformand Lars Gulmann kan samarbejdet være afgørende, såfremt niveauet og tennissportens popularitet skal stige i befolkningen.

”Det har givet et fantastisk løft. Nu har vi mulighed for at hyre professionelle trænere på fuld tid, hvilket er meget positivt for sporten, der mange steder er drevet af frivillige ildsjæles indsats. Tennisforbundets tiltag kan forhåbentlig give andre klubber mulighed for at opnå samme resultater,” forklarer Lars Gulmann.

Bevæg dig for livet
Indsatsen kan ses i lyset af visionssamarbejdet ”Bevæg dig for livet” mellem DGI og Dansk Idrætsforbund, der med opbakning fra Christiansborg skal få 600.000 flere danskere i motionstøjet. Kampagnen skal øge muligheden for at dyrke motion i hele Danmark. Som delmål skal halvdelen af befolkningen været tilknyttet en idrætsforening i 2025.

Yderligere information: Direktør Mogens Laustsen, Dansk Halbyggeri A/S , tlf.: 87 54 15 01 eller mobil 21 84 98 42