De seneste dage har flere udmeldinger tydet på, at Petra Kvitovas tidligere træner David Kotyza skal være træner for Caroline Wozniacki. Kort efter bekræftelsen af nyheden bevirker skade, at Caroline må melde afbud til FED Cup og Istanbul

Det meste af onsdagen blev vi på Tennisavisen gjort opmærksom på flere Twitter-beskeder, som tydede på, at Caroline Wozniacki havde indgået samarbejde med David Kotyza.

Et Tjekkisk medie sport.idnes.cz citerede onsdag Kotyza for, at han efter at have været træner for Petra Kvitova var begyndt som coach for endnu en blond 1990’er, Caroline Wozniacki, som han angiveligt har trænet med en uges tid i Monaco.
Han gav udtryk for, at Carolines resultater i øjeblikket ikke svarer til hendes potentiale, hvilket han gerne vil hjælpe hende til at rette op på.

Tennisavisen undlod dog i første omgang at viderebringe nyheden, da det endnu ikke var bekræftet af Wozniacki-familien selv, og det fremgik heller ikke, om der blot var tale om en kortvarig tilknytning, samt hvilken rolle Piotr Wozniacki eventuelt forsat skal have.

Nyheden dukkede dog hurtigt op i flere danske medier, hvor man også henviste til dette tweet fra Petra Kvitova – og enkelte henviste desuden til et svar fra CaroWoz, som dog er en fan af Caroline Wozniacki.

Torsdag kunne Troels Christensen fra Ekstra Bladet efter et interview med Piotr Wozniacki bekræfte, at der reelt er tale om en ansættelse, hvor det ikke mere er faderen, der styrer begivenhederne. Han afviste dog ikke helt, at han fortsat kunne fungere “lidt som manager eller rådgiver”, og at han godt kunne rejse med til “en turnering her og der”. På spørgsmålet om han vil blande sig i træningen, svarer han at aftalen betyder, at “David skal selv tænke og handle på sin måde.”

Skade betyder afbud til FED Cup og Istanbul og bringer OL i fare

Samme dag som ansættelsen af David Kotyza blev bekræftet af Piotr Wozniacki kunne Caroline Wozniackis følgere på Twitter se denne meget triste besked fra Caroline, der under træning var vredet om på anklen, og derfor i de nærmeste uger går glip af både Fed Cup for Danmark i Kairo og WTA turneringen i Istanbul.

Da en forudsætning for Carolines deltagelse ved OL i Rio er, at hun siden sidste OL i 2012 har repræsenteret Danmark ved Fed Cup 2 gange, kan den umiddelbare konsekvens derfor blive, at hun ikke kan deltage ved OL, og Danmark må udpege en anden fanebærer ved legene.

Dansk Tennis Forbunds direktør Sune Irgens Alenkær oplyser dog til Tennisavisen, at Danmark gennem ITF vil afsøge alle muligheder for en dispensation, så Caroline kan deltage alligevel.

Tilbage på det det danske Fed Cup hold er således Karen Barritza, Emilie Francati og Julie Noe. Hvorvidt der udtages endnu en spiller, er der endnu ikke taget stilling til.
Da der spilles 2 singler og en enkelt double, kan holdet i princippet godt klare sig med 3 spillere, men med 2 eller 3 puljekampe og en eventuel opryknings-finale kan det dog blive til mange kampe for den enkelte spiller i løbet af de 4 dage, hvor kampene afvikles 13-16. april.

Forrige artikelITF Junior Villena: Holmgren mistede fokus mod spansk “grusrotte”
Næste artikelFavoritternes dag ved DM
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.