Når Caroline Wozniacki snart går på banen i Melbourne er det som forsvarende mester i Australian Open 2019. En titel der må betegnes som en af de største sportspræstationer i dansk idrætshistorie og som for nylig resulterede i at Caroline kan kalde sig vinder af BTs Guld og Årets Sportsnavn 2018.

Hvis du ønsker at følge Caroline’s spændende titelforsvar når Australian Open går igang på mandag, kan du se alle hendes kampe live på streaming tjenesten Eurosport Player. Her kan du følge samtlige kampe fra turneringen live og on-demand. Det inkluderer også junior turneringen, hvor Danmarks kommende stjernespiller Clara Tauson stiller op i pige single med en flot rangering som nr. 4 på junior verdensranglisten.

I damesingle er bookmakernes favorit den levende legende Serena Williams, der efter en svær graviditet og blodpropper gjorde comeback og endte i to Grand Slam-finaler sidste år. I en dramatisk US Open finale blev Serena besejret af det nye unge stjerneskud Naomi Osaka og derudover tæller favoritfeltet også spillere som Angelique Kerber og Simona Halep.

Roger Federer vinder Australian Open 2018 over Marin Cilic.
Roger Federer vinder Australian Open 2018 over Marin Cilic. Foto: Getty Images

Tredje i træk for Roger?

Hos herrerne kommer Roger Federer tilbage til turneringen som forsvarende mester. Hvor schweizerens 2017-sejr var på, nærmest, sværest mulige vis med en svær lodtrækning, så var det modsatte tilfældet i Australian Open 2018, hvor han slap for at støde ind i Rafael Nadal, og finaledramaet mod Marin Cilic var eneste store modstand til schweizeren i et 2018, hvor han ellers ikke havde den store succes med tidlige exits i både Wimbledon og US Open.

Selvom Roger Federer er to gange forsvarende vinder, så er Novak Djokovic den altoverskyggende favorit. Serberen begyndte i anden halvdel af 2018 at ligne sit gamle dominerende Jeg efter flere skader og endte med både en Wimbledon- og US Open-titel som bevis på den genfundne storform. Serberen er storfavorit hos bookmakerne og med seks sejre tidligere i Australien, så er renommeet i orden for The Djoker.

Og hvad med Rafael Nadal og Andy Murray? Spanieren var endnu en gang ustoppelig på grus i 2018, hvor han gjorde rent bord i alle turneringer med undtagelse af Madrid. French Open titel nummer 11 blev eneste trofæ i et år, hvor han var ramt af skader igen.

Andy Murray kan ikke kategoriseres som favorit til turneringen, og briten har udtalt, at turneringen muligvis bliver hans sidste på topplan, da hans længerevarende hofteskade stadig nager ham.

Hvis det er sidste gang, at vi ser Murray på topplan, må man håbe, at afskeden med en af de største tennisspillere siden årtusindeskiftet sker med stående ovationer.

Forrige artikelITF Junior: Livescore fra Grand Slam optakt med opstramning af regler
Næste artikelCaroline Wozniackis offensive tilgang afgørende i titelforsvaret i Australian Open
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.