August Holmgren har de sidste fire uger inden jul trænet sammen med Caroline Wozniacki på Fischer Island i Miami

Da Caroline Wozniacki for et par måneder siden var i Danmark i forbindelse med et tennis-event for 25 anbragte børn arrangeret i samarbejde med eBoks og Børnehjælpsdagen, erkendte hun overfor Tennisavisen, at det er begrænset hvor meget hun når at følge med i dansk tennis, da hun ikke er i Danmark særlig ofte.

Hun har dog fulgt tilstrækkelig meget med til at have bemærket, at 18-årige August Holmgren er en af de mest seriøse danske tennis-spillere, som i starten af året blev belønnet med et legat fra Einer Ulrichs Fond, hvor en væsentlig begrundelse var hans målrettede indstilling til sin karriere, hvilket Tennisavisen også har omtalt i dette portræt i februar 2016.

Portræt: August Holmgren drømmer om en stor karriere

Piotr Wozniacki er tidligere blevet citeret for, at Caroline ikke mere skulle gøre brug af mandlige hittingpartnere, da de efter hans opfattelse ikke er seriøse nok, og derfor har Caroline i løbet af året haft en kvindelig polsk hittingpartner.

Imidlertid har August fået tilbudt at være træningsmakker til Caroline i perioden 26. november til 23. december som forberedelse til 2017-sæsonen, og han har sat disse ord på denne oplevelse:

Det har været en fantastisk og meget lærerig oplevelse. Caroline og jeg har trænet næsten hver dag.
Jeg boede sammen med Carolines forældre og fysioterapeuten, Nicky, i en kæmpe lejlighed på Fisher Island i Miami. 
Der har også været en masse andre professionelle tennisspillere på øen, som Monfils, Fognini og Dimitrov.”

August tilføjer, at Caroline også har spillet træningskamp med Francesca Schiavone.

2016 var Augusts sidste sæson som junior, hvor han slutter i top 100, hvilket bl.a. titlen ved en Grade 2 turnering i Oberentfelden i Schweiz medvirkede til.
August var i finalen ved senior DM, hvor han blev besejret af Christian Sigsgaard, der har etableret sig på Davis Cup holdet, som August allerede har trænet sammen med, og han må regnes alvorligt med i kandidat-feltet, når holdet mod Marokko 3-5. februar udtages – ikke mindst da både Mikael Torpegaard og Christian Sigsgaard ikke kan forventes at være med, da de næppe kan få fri fra college i denne periode.

August har en større skoleopgave i starten af året, hvor han også skal til køreprøve, og herefter forventer han i løbet af januar at spille 2 Futures.
Til efteråret 2017 starter han på University of San Diego.

August Holmgren