I indlægget WTA slutspil: Alle kneb benyttes for at deltage i Singapore blev udtrykt overraskelse over, at Caroline Wozniacki efter et sammenpresses turneringsprogram op til US Open kun holdt halvanden uges turneringspause inden de 2 store turneringer i Kina, Premier 5 i Wuhan og Premier Mandatory i Beijing, hvor der er store point at kæmpe om.

Baggrunden for denne overraskelse var en bekymring for, at Caroline risikerer at brænde ud, når der for alvor kæmpes om de afgørende point i disse turneringer, hvor det er helt nødvendigt, at hun er top motiveret i det stærke deltagerfelt i begge turneringer.

Selvom Caroline i sidste uges Premier turnering i Tokyo klarede sig glimrende og nåede finalen, var hun dog igennem flere slidsomme kampe, hvor hun både i den første kamp mod Jarmila Gajdosova (AUS) og i semifinalen mod Garbine Muguruza (ESP) var på nederlagets rand, og kun gik videre i kraft af hendes formidable evne til at fighte sig ud af problemerne, når hun kommer under pres af hårdtslående modstandere, eller spillet ikke fungerer optimalt.

Kvartfinalen i Tokyo mod Carla Suarez Navarro (ESP) var den eneste kamp, hvor Caroline ikke havde voldsomt besvær med at vinde.
Det så heller ikke ud til at blive tilfældet i tirsdagens R32 kamp i ved Premier 5 turneringen Dongfeng Motor Wuhan Open , idet Caroline vandt 1. sæt 6-1, primært i kraft af hendes større sikkerhed.

Fra starten af 2. sæt var Suarez Navarro langt mere offensiv, og hun overtog initiativet i duellerne, hvilket til dels også skyldtes, at Caroline blev for passiv, og alt for mange bolde manglede præcision og længde.
Da Caroline desuden øgede antallet af uprovokerede fejl, og spanieren med flotte vinklede slag udnyttede Carolines passivitet til at slå et stort antal vindere, vandt hun logisk nok sættet 6-3, selvom Caroline trods alt havde flere chancer for at generobre det break, som hun afgav i starten af sættet.

Heller ikke i 3. sæt kunne Caroline få spillet til at fungere optimalt, og der var stadig ikke nok længde i boldene, men hun holdt dog serven, indtil Suarez Navarro brød til 4-3.
I det næste parti havde Suarez Navarro ved stillingen 30-15 en afbrænder på en oplagt smash mulighed ved nettet. I stedet brød Caroline tilbage i partiet, hvor hun spillede med stor sikkerhed, og fejlene kom i stadig større antal fra spanieren.

Caroline havde en enkelt matchbold, da spanieren servede ved 5-6, men den overlevede hun, så kampen måtte afgøres i en tie-break, hvor Carolines sikkerhed blev afgørende, og hun vandt dermed kampen 6-1, 3-6, 7-6(4).

Resultatet er en bekræftelse af det fænomen, at en klassespiller også på en dag, hvor spillet ikke har fungeret optimalt, alligevel finder en vej ud af problemerne og vinder alligevel, men kampen efterlader alligevel det indtryk, at Caroline efter de mange kampe er ved at være godt slidt.

Caroline møder no. 30 Casey Dellacqua (AUS) i 1/8-finalen

Caroline er nu klar til 1/8-finalen, hvor der var forventet et revancheopgør mod Ana Ivanovic (SRB) fra finalen i Tokyo. Det bliver som bekendt ikke til noget, da Ivanovic tabte til Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) 5-7, 5-6, hvor hun trak sig med en lårskade.

Modstanderen i 1/8-finalen bliver i stedet no. 30 Casey Dellacqua (AUS), som netop har vundet 7-6(7), 6-7(5), 6-1 over Pavlyuchenkova.
Caroline har kun mødt Dellacqua en enkelt gang tilbage i 2007, hvor Caroline tabte i 3. sæt.
Dellacqua havde en oplagt mulighed for at møde Caroline i Tokyo, da hun havde mulighed for at serve kampen hjem mod Garbine Muguruza (ESP) ved 5-4 i 2. sæt, men hun fik tilsyneladende for mange nerver på og lavede en række fejl, så det i stedet var spanieren, der gik videre og var tæt på at besejre Caroline.

Caroline vil uden tvivl være favorit i næste kamp, men hvis hun ikke får løftet sit niveau i forhold til dagens kamp, er der overhængende risiko for at hun ikke når frem til det forventede opgør i kvartfinalen mod 4. seedede Maria Sharapova (RUS), som kan få en gylden mulighed for revanche fra nederlaget i US Open, når man tager Carolines nuværende form i betragtning.

Hvis Caroline kan spille sig igennem til endnu en finale, undgår hun denne gang at møde Serena Williams, som netop har trukket sig, da hun førte 6-5 i 1. sæt mod no. 22 Alize Cornet (FRA), som dermed kan notere sin 3. sejr i træk mod Serena i 2014.

Forrige artikelNapa Valley Challenger: Uha for en lodtrækning til Løchte
Næste artikelATP Challenger Napa: Følg Frederik Løchte vs. Sam Querrey på Livestream TV
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.