Tennisavisen har i flere indlæg fokuseret på det 17-årige stortalent Belinda Bencic (SUI) – og med god grund. Der kan næppe være tvivl om, at hun i overskuelig fremtid vinder sin første WTA-titel.

I 1. sæt af 1/8-finalen ved WTA Premier turneringen Toray Pan Pacific Open i Tokyo mod 7. seedede Lucie Safarova (CZE) viste Bencic til fulde de kvaliteter, som hun er i besiddelse af. Gennem hele sættet var hun totalt spilstyrende, og hun havde i langt de fleste dueller overtaget i kraft af tempofyldt spil med velplacerede bolde tæt ved linjerne. Trods den offensive spillestil holdt hun antallet af uprovokerede fejl nede på 4 i 1. sæt, som hun vandt 6-3.

Fra starten af 2. sæt kom der muligvis en lille smule fald i koncentrationen, hvilket resulterede i, at Safarova allerede tidligt i sættet brød modstanderens serv i et parti, som flere gange var på vippen.

Denne modgang var måske en god illustration af, at den unge Bencic endnu mangler en del på det mentale plan, hvilket Safarova ikke var sen til at fornemme og udnytte.
Resten af kampen fornemmede man tydeligt, at Safarova havde det mentale overtag, og hun spillede med stadig større autoritet, mens Bencic flere gange smed med ketsjeren i frustration. Safarova vandt efter klasse-spil i de 2 sidste sæt kampen 3-6, 6-4, 6-2, og hun møder i kvartfinalen vinderen af kampen Ana Ivanovic (SR) vs. Victoria Azarenka (BLR), som er næste kamp på programmet.

Forinden havde 6. seedede Dominika Cibulkova (SVK) vundet over no. 39 CoCo Vandeweghe (USA) 7-6(5), 7-5, hvilket er første gang i længere tid, at Australian Open finalisten vinder 2 kampe i træk. Cibulkovas næste modstander bliver vinderen af onsdagens sidste kamp mellem Angelique Kerber (GER) og Elina Svitolina (UKR)

Forrige artikelMoselle Open: Lille, intimt og fransk
Næste artikelITF Biel: Frederikke Svarre tabte 1/8-finale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.