Efter lodtrækningen til WTA-slutspillet regnede langt de fleste formentlig med, at Serena Williams ville gå ubesejret gennem de 3 indledende gruppekame, og at Rød Gruppe alene handlede om, hvem der skulle blive no. 2 i gruppen.
Sådan så det da også ud efter den første kamp, selvom Serena ikke forekom helt så suveræn, som det nogle gange er set, og Ivanovic var nogenlunde med, men hun kunne ikke hindre, at Serena vandt 6-4, 6-4.

I den næste runde onsdag indledte Simona Halep (ROU) med en vaskeægte sensation – ikke kun ved at besejre Serena – men ved at gøre det med så overbevisende cifre som 6-0, 6-2.
Ganske vist var det en af de kampe, hvor Serena fra starten var langt fra sit sædvanlige niveau, hvilket Halep, der ikke var tynget af noget forventningspres, udnyttede ved at tage imod de mange gaver i form af uprovokerede fejl, som hun modtog fra Serena gennem hele 1. sæt, som hun vandt med 6-0.

I 2. sæt forsøgte Serena ihærdigt at fighte sig tilbage i kampen, og hun spillede væsentligt bedre end i det rædselsfulde 1. sæt.
Problemet var bare, at Halep ikke tillod Serena at komme tilbage, idet hun selv spillede op til sit absolut bedste og med stor autoritet fik hun med velplacerede slag flyttet Serena rundt på banen, hvorved hun fremtvang en række fejl. Serena fik derfor aldrig det overtag, som kunne have givet hende den ro og det mentale overtag, som hun plejer at udnytte til at udbombe sine modstandere.

Derfor fortjener Halep al mulig anerkendelse for sin indsats i kampen, som hun selv efterfølgende i interviewet på banen betegnede som sin bedste nogensinde.

Ana Ivanovic bevarer chancen for semifinale med sejr mod Bouchard

I dagens 2. kamp i Rød Gruppe satte Ana Ivanovic (SRB) sig på kampen mod Eugenie Bouchard (CAN) fra starten af 1. sæt, som blev vundet overbevisende 6-1.

I 2. sæt kom Bouchard væsentligt bedre med i kampen, men på de afgørende tidspunkter, hvor hun havde chancerne for at afgøre de vigtige partier, lukkede hun ofte modstanderen ind igen med en af hendes mange uprovokerede fejl.
Ivanovic nævnte selv efter kampen, at 2. sæts 7. parti, som varede ca. 10 minutter, var et nøgleparti, hvor Ivanovic overlevede flere break-muligheder.

Rød pulje langt fra afgjort endnu

Selvom Halep nu har vundet 2 kampe i 2 sæt og fører puljen med 4-0 i sæt og 24-7 i point, er hun bestemt ikke sikker på at være videre til semifinalen.
Serena kan med sejr i den sidste kamp mod Bouchard torsdag kl. 1330 stå med 2-1 i kampe, og 4-2 i sæt.
Det samme kan både Ivanovic og Halep slutte med, hvis Ivanovic vinder den sidste kamp i puljen mod Halep.

Bouchard er heller ikke nødvendigvis helt uden chancer for at gå videre, hvis hun vinder i 2 sæt over Serena. I så fald kan de begge ende med 1-2 i sejre, og 2-4 i sæt.
Det samme vil Ivanovic, hvis hun taber til Halep i 2 sæt, og i så fald skal regnemaskinen afgøre, hvem der med den bedste point-difference skal følge Halep i semifinalen.

Caroline i topform har altid haft krammet på Radwanska

2. runde i Hvid Gruppen spilles torsdag, hvor Caroline Wozniacki indleder mod Agnieszka Radwanska (POL) kl. 0730.
Tidligere har Caroline altid haft et solidt overtag mod Radwanska, og efter nederlag i deres første indbyrdes opgør i 2007, vandt Caroline i de følgende år de næste 5 indbyrdes opgør, hvilket var i den periode, som blev kronet med placeringen som no. 1 på ranglisten i 67 uger.

I de næste par sæsoner ændrede magtbalancen sig mellem de 2 veninder, da Radwanska etablerede sig i top 5, mens Caroline måtte kæmpe for at bevare den yderste plads i top 10, og i den periode vandt Radwanska i 2012 og 2013 alle deres 3 indbyrdes opgør.

Nu har Caroline siden midten af indeværende sæson bevist, at hun igen er i stand til at spille på topniveau, og i den periode spillede hun en enkelt kamp mod Radwanska, som tabte 4-6, 6-7(5) ved kvartfinalen i Cincinnati.
Derfor er der god grund til at tro på, at Caroline har fået genetableret magtbalancen og vil være i stand til også at vinde den 2. gruppekamp.

Egentlig burde det ikke være den store overraskelse, at Caroline nu 2 gange på det seneste har besejret Sharapova i store turneringer, hvor topspillerne vil gøre alt for at vinde.
Det gjorde Caroline også tilbage i glansperioden, hvor hun besejrede Sharapova i 1/8-finalen ved US Open i 2010 og i semifinalen ved Premier Mandatory turneringen i Indian Wells 2011.
Flere har dog forsøgt at “bortforklare” disse sejre med, at Sharapova lige havde været ude med en skulderskade, men hun var dog ikke mere hæmmet end, at hun inden US Open dengang var i finalen i Cincinnatti, hvor hun tabte i 3 sæt til Clijsters, og ugen inden i finalen i Stanford efter at have besejret både Elena Dementieva (RUS) og Radwanska.

Måske skal man bare anerkende, at Caroline er fuldt på niveau med de allerbedste, når hun er i topform, som det var tilfældet tilbage i 2010 og 2011 og tilsyneladende er tilfældet igen, i stedet for at forsøge at forklare hendes sejre med, at modstanderne laver for mange fejl.
De fleste tennis kendere er formentlig ikke i tvivl om, at en væsentlig årsag til disse fejl er, at man er tvunget til at risikere noget ekstra, hvis man vil undgå at blive slidt op af Carolines bundsolide boldsikkerhed, hvilket da også kom til udtryk, da Sven Groenefeld ved et sidebytte i 3. sæt fortalte Sharapova, at hun var nødt til at afkorte duellerne og gå efter slagene. Her ligger formentlig en væsentlig del af forklaringen på, hvorfor Sharapova havde en høj fejlprocent mod Caroline.

Sharapova og Kvitova spiller om at undgå sorteper

Torsdagens 2. kamp i Hvid Gruppe mellem Maria Sharapova (RUS) og Petra Kvitova (CZE), som begge er startet med nederlag, handler formentlig primært om at bevare chancen for at gå videre til semifinalen, da taberen vil stå med 2 nederlag før den sidste kamp i gruppen.

Der er dog ligesom i Rød pulje mulighed for, at der kan opstå en situation, hvor 3 spillere står lige med enten 1 eller 2 sejre, men der er ingen tvivl om, at vinderen af begge gruppens kampe torsdag vil stå med gode kort på hånden og formentlig selv kan afgøre tingene ved at vinde den sidste kamp.

I et eventuelt pulje-regnskab kan det i den sidste ende blive en fordel for Sharapova og en ulempe for Caroline, at deres indbyrdes kamp var i 3 sæt, hvis de sammen med en 3. spiller ender med samme antal point til sidst.

Alle torsdagens kampe kan følges på TV3 Sport 2 og Tennistv.com. Kampene i Hvid Gruppe vises desuden på C More Tennis.

Forrige artikelWTA-slutspil: Se highlights fra Wozniacki vs Sharapova
Næste artikelITF Antalya: Klare nederlag til Shabib og Ørnø
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.