Efter 3 turneringer med exit i 1. runde får Caroline alligevel mulighed for en perfekt optakt til US Open i hendes favorit-turnering

Alt er indtil videre gået galt for Caroline Wozniacki i optakten til US Open, hvor hun sidste år var i sin 2. Grand Slam finale i karrieren.
Alle de 3 planlagte turneringer i optakten endte med hurtigt exit i første kamp.

I Premier 700 turneringen i Stanford tabte Caroline til no. 45 Varvara Lepchenko (USA) i en kamp, hvor Caroline tydeligt var hæmmet af en skade i læggen, og hun har efterfølgende fået en del kritik for, at hun ikke meldte afbud til denne turnering.

Efterfølgende har Caroline selv været ude med kritik af WTAs regler, fordi hun ugen efter følte sig presset til at stille op i Premier 5 turneringen i Toronto, selvom hun som følge af den omtalte læg-skade ikke havde mulighed for at træne og dermed få spille-rytme, og hun tabte igen sin første kamp, da hun efter en indsats langt under sidste års standard tabte 5-7, 5-7 til 18-årige Belinda Bencic (SUI), som efterfølgende både besejrede Serena Williams og vandt turneringen.

I indeværende uge gik alt igen imod Caroline, da hun i lodtrækningen til Premier 5 turneringen i Cincinnati igen tabte sin første kamp, da hun efter den værst tænkelige lodtrækning igen mødte Victoria Azarenka, der som følge af en længere skades-pause fortsat befinder sig udenfor top 20 på ranglisten, og derfor var der oplagt risiko for, at Caroline igen ville tabe sin første kamp, og risikoen blev ikke mindre af, at Azarenka er en klassespiller, som Caroline under alle omstændigheder ville få det svært imod.

For at føje spot til skade trak 2. seedede Maria Sharapova (RUS) sig med en skade i højre ben, efter at turneringen var gået i gang, og derfor indtrådte en Lucky Loser på hendes plads som 2. seedet.
Havde Sharapova meldt fra tidligere, ville Caroline være rykket op som 3-4. seedet og havde derved undgået at møde Azarenka.

Det gik da også, som de fleste havde forudset, selvom Caroline efter at have tabt 1. sæt 0-6 var langt bedre med i 2. sæt, hvor hun omsider var ved at få rytme ind i spillet.

Med større selvtillid havde Caroline slået Bencic og fået 3 sæt mod Azarenka

Trods de ugunstige forberedelser havde Caroline alligevel reelt chancer for at vinde over Bencic i sidste uge, da hun førte 5-2 i 1. sæt og var oppe med break i 2. sæt, men i begge sæt kom Bencic tilbage – godt hjulpet at et usædvanligt stort antal uprovokerede fejl fra Caroline.

I 2. sæt mod Azarenka førte Caroline 3-0 og efterfølgende satte hun 2 gange i træk muligheden for at bryde serven over styr efter 0-40, og hun misbrugte hele 10 break-chancer i disse 2 partier, heraf flere efter uprovokerede fejl.

Efter at have set lodtrækningen til næste uges turnering Connecticut Open i New Haven er undertegnedes eneste bekymring – udover om Caroline er helt over sin læg-skade – at hun som følge af de 2 sidstnævnte kampe kan have en mental “blokering”, som får hende til at tvivle på, at hun kan vinde de afgørende bolde, da både nederlaget til Bencic og 2. sæt mod Azarenka efter min opfattelse primært skyldes, at hun ikke for alvor troede på sig selv.
Måske en urimelig vurdering i betragtning af, at Bencic gik hele vejen i Toronto, men ikke desto mindre var det mit indtryk efter at have set kampen, hvor Caroline virkede uden den store gnist.

Hvis Caroline er helt klar i næste uge – og virkelig tror på muligheden, ser jeg hende som oplagt favorit til at vinde turneringen i New Haven for 5. gang – udover de 4 titler 2008-2011, ikke mindst fordi hun efter de seneste skuffelser må være ekstra motiveret for at gøre en god figur.

Caroline Wozniacki klar favorit mod både Riske og Bouchard

1. runde mod no. 51 Alison Riske (USA) forekommer at være overkommelig, selvom de ikke har mødt hinanden før. Caroline skal dog spille på et rimeligt niveau, da Riske på det seneste bl.a. har besejret no. 13 Timea Bacsinszky (SUI) i 3 tætte sæt i Toronto og no. 10 Carla Suarez Navarro (ESP) 6-4, 6-4 i Stanford.

I 2. runde møder Caroline muligvis no. 24 Eugenie Bouchard (CAN), der i 1. runde møder en kval-spiller. Bouchard har længe befundet sig i en bølgedal, hvor spillet slet ikke har fungeret, så med mindre hun pludselig finder sidste års spil frem, kan hun ikke blive en trussel mod Caroline.

Kvartfinale mod Bacsinzky, Garcia eller Pennetta

Mulige modstandere i en eventuel kvartfinale virker heller ikke specielt skræmmende på forhånd, selvom ingen af dem naturligvis må undervurderes.

6. seedede no. 14 Timea Bacsinzky (SUI) er den højst rangerede, men hun kan sagtens få problemer i både 1. runde mod no. 39 Caroline Garcia (FRA) og i 2. runde mod no. 26 Flavia Pennetta (ITA).

Bacsinzky overraskede positivt ved at nå semifinalen ved French Open og kvartfinalen ved Wimbledon, men i både Toronto og Cincinnati blev det til nederlag i 1. runde mod de 2 amerikanere (59) Alison Riske og (19) Madison Keys (USA).

Pennetta kan somme tider overraske mod topspillere, men næppe hvis Caroline har fundet kamp-formen.

Semifinale mod Radwanska eller Kvitova med 3 outsidere

Under “normale” omstændigheder ville 2. seedede no. 4 Petra Kvitova (CZE) være oplagt kandidat som modstander i semifinalen, men Kvitova er – bl.a. som følge af “kysse-syge”, der dræner energi – langt fra sin velkendte styrke, og det er tvivlsom, at hun når semifinalen.
Derfor er der større sandsynlighed for, at det bliver 7. seedede no. 15 Agnieszka Radwanska (POL), som Caroline i de seneste opgør igen har fået overtaget mod.

Andre muligheder er (27) Alizé Cornet (FRA), som aldrig har voldt Caroline problemer, eller vinderen af 1. runde opgøret mellem no. 19 Madison Keys (USA) og no. 20 Elina Svitolina (UKR), som i 2. runde møder Kvitova, der er oversidder i 1. runde.

Safarova eller Pliskova i finale på bekostning af 1. seedede Halep

Når 1. seedede no. 3 Simona Halep ikke nævnes som forventet finalist, skyldes det primært, at hun både i finalen i Toronto, hvor hun trak sig ved stillingen 0-3 i 3. sæt mod Belinda Bencic, også har spillet flere kampe i Cincinnati, hvor hun foreløbig er i kvartfinalen.
Halep kan formentlig ikke for alvor sætte sig op til igen at yde en top-præstation for 3. uge i træk lige før US Open, og derfor forventer jeg, at hun allerede i kvartfinalen taber til 5. seedede no. 7 Karolina Pliskova (CZE), hvis hun ikke forinden taber til (31) Camila Giorgi (ITA) eller (38) Barbora Strycova (CZE).

Den anden semifinalist i øverste halvdel kan blive 4. seedede no. 6 Lucie Safarova (CZE) eller 8. seedede Sara Errani (ITA).
No. 36 Daria Gavrilova (RUS) har i de seneste 2 uger besejret både Safarova og Errani, og hun kan være en dark horse, selvom hun dog sjældent vinder flere kampe i træk.

Slipper Caroline godt fra New Haven og finder sidste års kampform, er der fortsat begrundet håb om, at hun igen vil nå langt ved US Open ugen efter.