Efter stribevis af afbud fra top 10 spillere til Premier 700 turneringen Kremlin Cup by Bank of Moscow var det forventet, at de 3 øverst seedede ville nå frem til slutkampene, da både 1. seedede Dominika Cibulkova (SVK) og 2. seedede Ekaterina Makarova (RUS) havde gode muligheder for at sikre sig den eftertragtede plads som 2. reserve ved WTA-slutspillet i Singapore i næste uge, mens 3. seedede Flavia Pennetta (ITA) havde en teoretisk mulighed for at sikre sig billetten, hvis hun kunne vinde turneringen samtidig med, at de 2 førnævnte røg tidligt ud af turneringen.

Pennetta fik ikke lov til at forfølge den teoretiske chance, idet hun allerede i sin første kamp mødte formstærke no. 42 Camila Giorgi (ITA), som sendte hende ud af turneringen med sejr 7-6(4), 6-4.
Makarova tabte også den 1. kamp mod en velspillende no. 61 Irina-Camelia Begu (ROU), som vandt 6-4, 6-4.

Dermed lå flybilletten til Singapore lige til højre-benet for 1. seedede Cibulkova, som på papiret havde fået den nemmeste lodtrækning, da hun i sin 1. kamp skulle møde en useedet kval-spiller 21-årige no. 138 Vitalia Diatchenko (RUS), som ingen uden indgående kendskab til kvinde-tennis nogensinde har hørt om.
Hvis man studerer hendes resultater, kan man konstatere at hun næsten udelukkende har spillet turneringer på ITF-niveau, og i starten af september vandt hun en $25.000 turnering i Alphen, Holland.

Dette resultat sammenholdt med, at hun også tidligere på året har vundet et par turneringer samt været i finaler viser, at det ikke er uvant for hende at vinde tenniskampe, hvilket er med til at give den selvtillid, som er en forudsætning for at vinde vigtige kampe.

Cibulkova derimod har i en længere periode tabt langt de fleste kampe, og hun har kun i få af de seneste turneringer overlevet første eller anden runde, hvilket ikke kan undgå at sætte sig mentalt oppe i hovedet på hende.
Det så dog ud til, at hun trods alt ville vinde mod denne useedede kval-spiller, som ganske vist fyrede en del vindere af i kampens 1. sæt, men til gengæld var fejlprocenten så høj, at Cibulkova kunne tage sættet 6-4, men i 2. sæt fik russeren reduceret fejlene, mens hun fortsatte med sit offensive spil, og derved skulle kampen afgøres i 3. sæt.
Her blev det flere gange illustreret, hvilken betydning den mentale faktor har i sport, idet Cibulkova virkede hæmmet og nervøs, hvilket resulterede i flere dobbeltfejl på fatale tidspunkter, og den upåagtede russer kunne ved at forsætte i samme stil også vinde 3. sæt og dermed kampen 4-6, 6-2, 6-2.

Det blev således Makarova, som i forvejen deltager i double ved WTA-slutspillet, som løb med den 2. reservetjans, som formentlig udløser en pæn sum for at stå til rådighed, hvis 2 af deltagerne bliver forhindret i at spille alle deres puljekampe.
Da der også er både kontanter og prestige ved at slutte året i top 10, deltager både Makarova og Cibulkova formentlig også ved Tournament of Champions i Sofia, hvor de kan konkurrere om 10. pladsen ved årets afslutning.

Begrundelser for afbud til Moskva og Luxembourg

Angående afbud til denne uges turneringer i både Moskva og Luxembourg skal spillerne angive en begrundelse for at melde fra. Tennisavisen har modtaget en lazaret-oversigt med årsagerne til disse afbud. Her vises et udpluk:

Moskva (10 afbud):
Sara Errani – Viral illness
Ana Ivanovic – Left hip injury
Jelena Jankovic – Low back injury
Angelique Kerber – Gastritis
Petra Kvitova – Right hamstring injury
Caroline Wozniacki – Left wrist injury

Luxembourg (6 afbud):
Victoria Azarenka – Right foot injury
Eugenie Bouchard – Left thigh injury

 

Forrige artikelITF Antalya: Mohamed Shabib uddeler æg, men taber 1/8-finale
Næste artikelITF Kuching: August Holmgren fik ikke Cacao i jævnbyrdig kvartfinale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.