Caroline Wozniacki har i de seneste 3 turneringer vist spil på et niveau, som kan række til at vinde de største turneringer. Eneste mangel er tro og stabilitet hele vejen

Da Caroline i sidste uge tabte kvartfinalen ved WTA Premier Mandatory turneringen BNP Paribas Open i Indian Wells sad mange formentlig med den fornemmelse, at nederlaget primært skyldes, at danskeren ikke var i stand til at bevare det samme niveau, som hun havde vist i kampens 1. sæt samt i nogle af de øvrige kampe.

Kristina Mladenovic fortjener ganske vist fuld anerkendelse for, at hun løftede sit spil og fik et stadig større overtag i spillet, men en stærkt medvirkende årsag var også lidt for mange banale fejl, som sjældent ses fra danskeren, når hun spiller sit bedste.
Derfor sidder mange uden tvivl med den tanke, at hun havde haft alle muligheder for at løbe med titlen i Indian Wells, både fordi hun kan spille på et højt niveau, og at hun som regel har haft overtaget mod både Mladenovich og Elina Vesnina, der ville have været modstanderen i semifinalen, og hun ville i finalen have haft en god chance mod Svetlana Kuznetsova.

Der er dog sjældent grund til at ærgre sig alt for meget, når man er ude af en turnering, for der kommer altid en ny chance i næste turnering, og i dette tilfælde starter endnu en Premier Mandatory turnering Miami Open i denne uge – og den er allerede i fuld sving med de afsluttende kampe i kvalifikationen og 1. runde af hovedturneringen.

Første store udfordring kan blive Muguruza i 1/8-finale

Caroline er seedet 12, og derfor er hun ligesom alle de 32 seedede spillere, oversidder i 1. runde, og hendes modstander i 2. runde findes onsdag, hvor no. 38 Lauren Davis (USA) møder en spiller fra kvalifikationen.
Davis mødte Caroline i kvartfinalen i Doha for få uger siden, da Caroline vandt 7-5, 6-1.

Der er således gode muligheder for, at Caroline slipper videre til 3. runde (R32), hvor hun sandsynligvis møder enten OL-vindere no. 43 Monica Puig (PUR), der formodes at vinde i 1. runde over no. 66 Sorana Cirstea (ROU), eller 19. seedede Anastasija Sevastova (LAT).
Caroline vandt 6-1, 6-2 over Puig i semifinalen i Doha, og hun vandt ugen efter 6-3, 6-4 over Sevastova i semifinalen i Dubai, så en plads i 1/8-finalen ser fremkommelig ud.

6. seedede Garbina Muguruza (ESP), der ikke imponerede i hverken Doha eller Dubai, var godt på vej til at finde sit spil i Indian Wells, hvor hun i 1/8-finalen sendte 10. seedede formstærke Elina Svitolina (UKR) ud med et æg (6-0) i 3. sæt, og hun fulgte op med at følge den ligeledes formstærke 3. seedede Karolina Pliskova (CZE) helt til dørs, inden hun tabte i to tiebreaks i kvartfinalen.
Muguruza kan blive Carolines modstander i 1/8-finalen, hvor Caroline formentlig bliver nødt til at finde sit absolut bedste spil frem, og der bliver næppe råd til ret mange lette fejl.

Formstærke Vesnina og Pliskova bud på kvart og semi

I en eventuel kvartfinalen er det endnu sværere at udpege en sandsynlig modstander, idet både 4. seedede Dominika Cibulkova (SVK) og vinderen af Indian Wells 13. seedede Elena Vesnina (RUS) findes i denne del af lodtrækningen, hvor Cibulkova i 1/8-finalen kan møde 29. seedede Ana Konjuh (CRO).
Her gælder det samme som mod Muguruza, at Caroline skal være på toppen for at komme videre.

Når Caroline er seedet foran Vesnina, som på den seneste rangliste er no. 13 lige foran danskeren, skyldes det at seedningerne er foretaget efter sidste uges rangliste, hvor Caroline var foran russeren.
På den nye raceliste er Caroline no. 5 med 1.395 point foran Vesnina 1.392 og Mladenovic 1.156.
De 4 øverste er Serena Williams med 2.030 point – på grund af sejren ved Australian Open – efterfulgt af Karolina Pliskova 1.761, Elina Svitolina 1.645 og Venus Williams 1.546 – heraf 1.300 for finalen mod Serena i Melbourne.

Skulle Caroline bevare de gode takter og stabilitet, kan en plads i semifinalen langt fra udelukkes, og her kan modstanderen blive 2. seedede Karolina Pliskova, hvis hun vinder sin del af lodtrækningen, hvor også 15. seedede Barbora Strycova (CZE) og 18. seedede CoCo Vandeweghe (USA) befinder sig.
Vinderen af den gruppe kan i kvartfinalen møde 5. seedede Agnieszka Radwanska (POL), som ikke har gjort væsen af sig på det seneste, eller 9. seedede Elina Svitolina (UKR), der dog først skal forbi 17. seedede Anastasia Pavlyuchenkova (RUS) eller no. 51 Jelena Jankovic (SRB), som aldrig må undervurderes.

Madison Keys igen på vej frem

I øverste halvdel er Angelique Kerber, der har generobret 1. pladsen på ranglisten, seedet 1, og hvis hun klarer sig igennem sin 1/8-del med 16. seedede Kiki Bertens (NED), 20. seedede Carla Suarez Navarro (ESP) samt 31. seedede Daria Kasatkina (RUS), kan hun i kvartfinalen møde finalisten fra Indian Wells 7. seedede Svetlana Kuznetsova eller 11. seedede Venus Williams, som står til at møde 22. seedede Kristina Mladenovic i 1/8-finalen.

Vinderen af kvartfinalen i øverste halvdel kan ifølge seedningen møde 3. seedede Simona Halep i semifinalen, men Rumæneren befinder sig i en bølgedal, og derfor er det mere sandsynligt, at det enten bliver 8. seedede Madison Keys (USA), som viste fremskridt i Indian Wells, eller 10. seedede Johanna Konta (GBR).

Det er dog ikke utænkeligt, at det bliver helt andre navne, der i den sidste ende spiller om titlen, som det var tilfældet i Indian Wells, hvor de færreste formentlig havde forudset, at spillere som Vesnina og Mladenovic ville være fremme i semifinalen, men det er dog med til at understrege, at det generelle niveau er meget højt, og at mange spillere har potentialet til at vinde de store turneringer, når de rammer et stabilt højt niveau over en hel turnering.

Julia Boserup gik ned i kvalfinalens 2. sæt

Ligesom det var tilfældet i Indian Wells lykkedes det heller ikke denne gang for dansk-amerikanske Julia Boserup at kvalificere sig til hovedturneringen.
Julia vandt mandag i 1. kvalrunde en kneben sejr 6-2, 4-6, 7-5 over no. 225 Jana Fett (CRO), og tirsdag fik hun en drømmestart i kvalfinalen mod no. 90 Risa Ozaki (JPN), der på den nye rangliste er no. 87, hvilket er 10 pladser foran Julia.

Julia kom hurtigt foran både 3-0 og 4-1 i 1. sæt, og ved 4-2 havde hun fordel i egen serv til at komme foran 5-2, men i stedet lykkedes det for Japaneren at bryde til 3-4, hvilket ændrede momentum i kampen, og sættet endte 7-5 til Japaneren, hvorefter Julia gik helt i stå, og hun vandt seks bolde i hele andet sæt, og dermed tabte hun kampen 5-7, 0-6.

Trods nederlaget i kvalfinalen er der gode chancer for, at Julia alligevel avancerer på ranglisten, hvor hun lige nu er no. 93 på live-rankingen med 638 point, hvilket er samme pointtal som no. 92 Sara Errani (ITA), efter at hun netop i 1. runde har besejret Belinda Bencic (SUI), der er styrtdykke på ranglisten, hvor hun er no. 135.
Umiddelbart er der ikke udsigt til, at nogle af de bagvedliggende har mulighed for at overhale Julia, der desuden er no. 71 på den aktuelle raceliste.

Julia Boserup
Foto: Boserup – I 2016 vandt Julia Boserup i kvalifikationen over Elina Vesnina, der i 2017 vandt turneringen.

Boserup bekræfter, at Caroline ikke var tilmeldt Stuttgart

Da det flere gange har været nævnt i nyhederne fra TV2 Sport, at Caroline Wozniacki har meldt afbud til WTA Premier turneringen Porsche Tennis Grand Prix i Stuttgart, som afvikles 24-30. april, har Tennisavisen tilbagevist dette i en artikel, hvor både Patrik Wozniacki og Claus-Peter Andorka, der er Media Director ved turneringen, bekræfter at hun ikke var tilmeldt turneringen.

WTA Stuttgart: Wozniacki aldrig officielt tilmeldt – derfor ikke afbud

Tennisavisen havde ligeledes spurgt, om Julia Boserup – der har adgang til tilmeldingslisten – også kunne bekræfte dette.
Tennisavisen fik først svar herpå, efter at artiklen blev udgivet, og Julia bekræfter, at Caroline ikke var tilmeldt, og hun uddybede dette ved at forklare om tilmeldings-proceduren.

Hvis man har meldt sig 6 uger inden turneringen “entry deadline”, kan man ikke trække sig bagefter uden at få en bøde, med mindre det er pga skade. For kvalen er det 3 uger inden. Så det er kun en deadline og det er entry deadline.”

Som nævnt i førnævnte artikel, optrådte Stuttgart ganske vist stadig på turneringsoversigten på Carolines hjemmeside indtil for ca. 10 dage siden, men som det også blev nævnt, har den ofte været fejlbehæftet.

TV-dækning fra Miami på TV2 Sport og TV2 Play

TV2 Sport sender første gang fra turneringen onsdag fra kl. 2240, men man kan samme aften følge med på TV2 Play 1 fra kl. 1800.
Det har dog været muligt at følge de første kampe i 1. runde tirsdag på bl.a. Bet365 og formentlig også Unibet, hvis man har en konto der.

Med Skandinaviske øjne er der godt nyt, idet no. 57 Johanna Larsson vandt i 1. runde over no. 45 Monica Niculescu (ROU) 6-3, 6-1, og svenskeren møder dermed i 2. runde 15. seedede Barbora Strycova (CZE).
No. 54 Kristyna Pliskova (CZE), der er tvillingesøster til 2. seedede Karolina, tabte i en gyser 6-7(4), 7-5, 5-7 til no. 76 Mandy Minella (LUX)

Kampene i 2. runde spilles torsdag og fredag.
Det har været nævnt i et “tweet”, at 2. runde kampene i nederste (Carolines) halvdel afvikles torsdag, men tag den oplysning med forbehold og afvent, at spilleplanen offentliggøres om aftenen eller natten inden næste dags kampe.