Dansk-amerikanske Julia Boserup videre til 2. runde i kvalifikationen efter sejr over Richel Hogenkamp, der er rangeret 75 pladser højere

Mandag startede kvalifikationen til årets første af 4 Premier Mandatory turneringer, BNP Paribas Open i Indian Wells. Faktisk startede den allerede i sidste uge med en pre-qualification, hvor 128 spillere fra USA og Canada skulle dyste om et enkelt wildcard til kvalifikationen, og Julia Boserup var anført som 2. seedet.

Julia slap dog for at spille turneringen, da hun i stedet fik tildelt et wildcard til kvalifikationen til turneringen, som hun i en kommentar til Tennisavisen beskriver som sin yndlings turnering.

[quote_box_center]”Jeg har altid rigtig godt kunne lide at spille Indian Wells. Det er min yndlingsturnering på touren, og jeg har mange gode minder herfra. Turneringen er spillet under super forhold, og det er med til at gøre det hele meget sjovere.“[/quote_box_center]

Da kvalifikationen blev sat i gang mandag kl. 1100 (1900cet) skulle Julia, der er no. 199 på ranglisten, i aktion fra start, og hendes modstander var Richel Hogenkamp (NED), som var seedet 24 og er rangeret som no. 124, dvs. 75 plader over Julia, som var klar over, at der ventede en svær kamp.

[quote_box_center]”Min modstander er rangeret højt, og jeg vidste, da jeg gik ind til kampen, at det ville blive svært.”[/quote_box_center]

Det havde Julia helt ret i, idet hun i 1. sæt blev brudt til 4-5, men hun fik straks brudt tilbage og vandt sættet 7-5.
Derefter tydede meget på, at modstanderen var knækket, da Julia bragte sig foran 3-0 i 2. sæt, men Hogenkamp fik kæmpet sig tilbage i sættet, og hun fik udlignet til 5-5 og havde mulighed for at serve 2. sæt hjem ved 6-5.
Julia fik brudt tilbage, og 2. sæt skulle afgøres i tiebreak, hvor Julia kom bedst fra start og førte 4-1.
Igen kom Hogenkamp tilbage og udlignede til 5-5, men Julia holdt hovedet koldt, og vandt på sin 2. matchbold til slutresultatet 7-5, 7-6(6) efter 1 time 48 minutter.

[quote_box_center]”Dagens kamp var rimelig tæt, og jeg skulle kæmpe for hvert et point.
Jeg kæmpede det bedste, jeg havde lært, og det gav i sidste ende pote.”
[/quote_box_center]

Modstanderen i 2. runde bliver (126) Ons Jabeur (TUN), som efter godt 2 timer vandt 6-4, 5-7, 6-2 over 4. seedede (87) Denisa Allertova (CZE).
Julias kommentar forud for den kamp

[quote_box_center]”Jeg ser frem til min kamp i morgen og vil give den alt hvad jeg har.“[/quote_box_center]

 

Forrige artikelITF Junior Kramfors: Peter Kampen inde i kampen om point
Næste artikelITF Junior Kramfors: Olga Helmi måtte give sig efter 3½ time
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.