Caroline Wozniacki har endnu et ekstra gear, som kan sikre flere titler og måske en Grand Slam i 2017. I Charleston kan hun sikre 1. pladsen på racelisten

Hvis man inden starten på 2017-sæsonen havde spået, at Caroline Wozniacki ville stå som deltager i 3 finaler på henholdsvis Premier, Premier 5 og Premier Mandatory niveau, ville de fleste uden tvivl betegne dette som mere end godkendt, selvom der fortsat mangler prikken over i’et i form af endnu en titel udover de 25, som hun allerede har opnået i karrieren.

Alligevel har flere røster været fremme og kaldt Caroline for “den evige toer”, til trods for at hun stadig har vundet flere finaler, end hun har tabt.
Fælles for de 3 tabte finaler er, at hun tabte til formstærke spillere – Pliskova, Svitolina og Konta – som alle lagde et massivt pres på Caroline, der blev tvunget i defensiven, og hun var i disse kampe ikke i stand til selv at overtage styringen.

Caroline har dog ofte alligevel gået sejrrigt ud af kampe, hvor hun har været presset i bund i starten, hvorefter hun har kæmpet sig tilbage og fundet en rytme, hvor hun har fået kontrol og præcision over spillet og med sin formidable kondition har slidt sig til sejrene.

Efter nederlaget til Konta i Miami, kan man godt sidde tilbage med en fornemmelse af, at Caroline stadig mangler en enkelt gear, som kunne have skabt større spænding om udfaldet, idet hun flere gange fik brudt sin serv på grund af for stor usikkerhed i form af relativt enkle fejl.
Tennisskribenten Matt Cronin har i et interview med Camilla Nørgaard fra TV2 Sport konstateret, at Caroline har tendens til at blive “nervøs” på afgørende tidspunkter, hvilket brormand Patrik dog ikke giver ham ret i.
Det er muligt, at Patrik har ret, men i så fald vil udtryk som “usikker” eller “anspændt” måske mere være på sin plads, når man ser tilbage på nogle af de afgørende situationer i flere af kampene.

I finalen mod Pliskova i Doha, hvor Caroline var ved at blive blæst ud i starten ved 0-4, var hun reelt på vej til at få et lille overtag i 2. sæt, men en oplagt mulighed for at slå en longline vinder med baghånden til 30-30 endte i nettet, så Pliskova i stedet havde 2 matchbolde og fik lukket kampen.
I semifinalen i Miami mod samme Pliskova var historien tæt på at gentage sig, da Caroline havde fået overtaget mod slutningen af 1. sæt, men igen bevirkede usikkerhed hos danskeren, at Pliskova alligevel unødvendigt vandt sættet.
I de 2 næste sæt fik Caroline dog et massivt overtag, så hun alligevel kunne sikre sig en sikker sejr.

I 1. sæt af finalen mod Konta brød Caroline tilbage til både 2-2 og 4-4, men i begge tilfælde blev hun straks brudt igen som følge af flere enkle fejl, herunder et par dobbeltfejl, og selvom Konta fortjener al mulig anerkendelse for en fremragende indsats, sidder mange formentlig alligevel med den fornemmelse, at Caroline ikke var helt oppe på sit topniveau, hvilket var nødvendigt for at slå Konta, som hun præsterede på dagen.

No. 1 på racelisten kan motivere til sejr i Charleston

Carolines flotte stime i hardcourt sæsonen har medført et stort antal kampe med ganske få pauser, hvilket erfaringsmæssigt slider på spillerne, og derfor sker det ofte, at sejrsstimen stopper i den efterfølgende turnering.

Derfor vil det heller ikke være den helt store “katastrofe”, hvis Caroline ikke kan mobilisere helt samme motivation, når hun i denne uge tager hul på grussæsonen ved Premier turneringen Volvo Car Open i Charleston, som hun vandt i 2011.

Når man ser på lodtrækningen, er der dog alligevel gode udsigter til, at Caroline kan klare sig igennem til kvartfinalen, hvilket blot kræver 2 sejre, da hun som 5. seedet er oversidder i 1. runde (R64).
I 2. runde møder hun vinderen af kampen mellem ranglistens no. 62 Annika Beck (GER) og no. 63 Louisa Chirico (USA), og i 1/8-finalen kan hun møde Sara Errani (ITA), der i løbet af et års tid er rutsjet ned fra top 20 og på vej ud af top 100.

Errani skulle have mødt 9. seedede Daria Gavrilova (AUS), men efter afbud fra Konta, som var seedet 2, har Australieren overtaget hendes plads i lodtrækningen, så Errani i stedet møder en Lucky Loser, Mini Grace (USA).
Hvorfor 9. seedede overtager 2. seededes plads fremfor at man “flytter op”, så 3. seedede over 2. seedet, og 5. seedet overtager 3. seedet, og 9. seedet til 5. seedet, får stå hen i det uvisse.

Uanset om modstanderen bliver Sara Errani, Mini Grace eller vinderen af no. 66 Ying-Ying Duan (CHN) og kvalspilleren Anastasia Rodionova (AUS), er der al mulig grund til at tro på, at Caroline vinder begge kampe, og dermed vil være i kvartfinalen, hvor hun uden tvivl vil være i stand til at mobilisere en ekstra portion motivation, da hun ved at nå semifinalen samtidig vil overtage 1. pladsen på racelisten, som omfatter turneringer i indeværende sæson.

Modstanderen i kvartfinalen kan med stor sandsynlighed blive 4. seedede Elena Vesnina (RUS), som ganske vist vandt over Caroline i Doha 2016, men med udsigt til 1. pladsen på racelisten må en dansk sejr være rimelig sandsynlig.

Venus Williams kan forpurre 1. pladsen

I en eventuel semifinale er de mulige modstandere – hvis det bliver en seedet spiller – 1. seedede Madison Keys (USA), 7. seedede Kiki Bertens (NED), 11. seedede Lucic-Baroni (CRO) og 13. seedede Shuai Shang (CHN).
I samme gruppe findes Carolines finalemodstander fra Tokyo sidste år, no. 49 Naomi Osaka (JPN), som i 1. runde har besejret no. 60 Johanna Larsson (SWE) 6-7(4), 6-4, 6-2.

Efter turneringen i Charleston kan Caroline få nogle ugers velfortjent pause, inden hun ifølge planen deltager i Prag i starten af maj som optakt til den næste Premier Mandatory i Madrid ugen efter.

Derfor vil Caroline formentlig også være motiveret for at mobilisere de sidste kræfter og forsøge at spille sig i endnu en finale, hvor hun muligvis omsider kan få en ny mulighed for at få sin første sejr nogensinde over Venus Williams (USA), der er seedet 3.
I så fald bliver finalen samtidig en direkte duel om 1. pladsen på racelisten.

Et andet godt bud på en finale-modstander kan blive 15. seedede Lucie Safarova (CZE), som Caroline havde meget stort besvær med at besejre i Miami, eller 8. seedede Anastasija Sevastova (LAT).
Af andre seedede spillere i denne halvdel kan nævnes 6. seedede Samantha Stosur (AUS), 9. seedede Daria Gavrilova (AUS) og 10. seedede Irina-Camelia Begu (ROU), men de største trusler mod Caroline vil uden tvivl være Venus eller Safarova.

Turneringen kan følges på TV2 Sport og TV2 Play.