Årets sidste store turnering – hvis man lige ser bort fra WTA finalerne i Shenzhen – mandatory turneringen i Beijing spilles i denne uge. Caroline Wozniacki er forsvarende mester og skulle møde amerikaneren 25 årige (lidt endnu fylder år 9.oktober) Lauren Davis i første runde. Davis er pt. #62 på ranglisten. De to spillere har mødtes en gang før i turneringen i Doha i 2017, hvor Caroline vandt. Og det gjorde hun også i dag sikkert 6-1 6-3.

Første sæt blev en ensidig affære selvom det var en lidt usikker start med et tabt parti indeholdende en dobbeltfejl og et es – der manglede lidt justering, men det kom – 0-1. Lauren Davis lavede også en dobbeltfejl i sit parti samtidig med, at Wozniacki allerede havde fundet rytmen. Der var længde på returneringerne og der blev skiftet fra side til side, og Woz brød straks tilbage – 1-1. Resten af sættet var Wozniackis – vandt klart de næste partier til 4-1. Her fulgte kampens længste parti, hvor Davis forsøgte at undgå endnu et servetab – efter 4 breakmuligheder brød Woz sin modstander nok engang til 5-1, og skulle så serve sættet hjem. Hvilken måde at serve det hjem – først bagud 0-15, men servede så 3 esser på stribe til 40-15 og servede derefter til 6-1. Gode returer god længde og bredde, gode server og som i de bedste Wozniacki dage kom alt retur – næsten. Virkelig dominerende forestilling af Woz.

Woz tager første sæt med stil

Statistik

Andet sæt startede med endnu et servegennembrud af Davis serv, og momentum var Wozniackis. Wozniacki fortsatte med det gode spil frem til stillingen 5-1, uden at Davis kunne gøre nævneværdig modstand, men dog vandt et parti. Alt fungerede hos Wozniacki, og man sad og ventede på færdiggørelsen, men Davis mobiliserde en sidste modstand, og efter lige et par gange, og et par fordele til Davis, fik hun reddet sit serveparti 5-2. Wozniacki skulle nu serve og kunne afgøre kampen, men igen steppede Davis sit spil en tand op og brød Wozniacki – 5-3. Davis havde nu muligheden for 5-4, men en dobbeltfejl spolerede hendes rytme, og i stedet brød WOzniacki hende nok engang til sejren 6-1 6-3. Det er som om at Wozniacki finder sine bedste takter i Beijing, hvor hun har gode minder fra. Det var her hun blev #1 første gang, da hun vandt i 2010. Glimrende start på Beijing 2019. I næste runde skal hun møde Christina McHale, der slog Kuznetsova.

God offensiv af Woz

Andet sæt og kamp til Woz

Og vinderen er Wozniacki – der er et link til højdepunkter fra kampen

Statistik