Vi er kommet ind i sidste kvartal af året til den sidste mandatory turnering i Beijing. Mandatory er de næstvigtigste turneringer på WTA turen med 1000 point til vinderen. Det er en turnering der altid vil betyde meget for Caroline Wazniacki, idet det var her hun som 20 årig, ved at vinde over Kvitova i tredie runde, afløste Serena Williams som verdens nr. 1. I dag mødte hun for syvende gang en af de unge spillere Belinda Bencic fra Svejts, som har haft svingende resultater det sidste års tid, bl. a. på grund af skader. Belinda Bencic førte deres indbyrdes opgør med 4-2, hvor Caroline har vundet deres første og sidste opgør. Begge spillere har haft svingende resultater i 2018, så det var lidt spændende om Caroline var kommet på rette vej efter de skuffelser, der har været efter Wimbledon. Og det gik fint i dag – 62 63 – blev det i en rimelig velspillet kamp.

Spillerne på vej

Første sæt lidt usikker start for begge, men Wozniackis andet serveparti var ikke så godt, da hun tabte det rent.Bencic spillede lidt mere aggressivt end Caroline i starten af kampen, men som det så ofte sker, så havde adrenalinen i det vundne parti gjort at hendes efterfølgende parti blev et tilbageslag – første af mange – og Wozniacki brød straks tilbage -22. Caroline fulgte op med at vinde sit parti og efter et par faderlige ord fra Piotr, brød Caroline Bencic igen og sluttede det point af med en flot baghånds vinder -42. Caroline holdt igen sit serveparti med lidt besvær, og brød derefter Bencic rent og sikrede sig dermed sættet. Ikke den flotteste serveprocent i første sæt, men en godkendt indsat af Caroline, der var ved at finde rytmen i sidste del af første sæt.

Woz tager første sæt

Statistik

Andet sæt startede igen med et Caroline parti, der dog blev tabt til en Bencic, der havde oppet sit spil. Det havde Caroline også, var i alt fald på samme niveau som sidst i første sæt, og brød straks tilbage efter lidt sværdslag. Generelt blev partierne længere i andet sæt, og serverne blev bedre, men Caroline havde fundet sit modstands gen frem igen og havde et godt forsvarsspil. Hun kom foran 31, efter at hun havde brudt Bencic igen. Bencic havde så en periode, hvor hun dels spillede godt og Caroline havde nogle uheldige returer. Således var 5 parti kampens længste med rigtig flot spil af begge, og som endte med at Bencic brød tilbage, fulgt op af et rent serveparti – 33. De fulgtes nu ad til 43, hvorefter Caroline igen lagde et par cm til sit spil og brød til 53. Caroline servede nu kampen hjem uden de store problemer, og afsluttede kampen med en flot baghånds vinder. Jeg synes jeg må konkludere at Wozniacki er stærkt på vej til at finde formen inden SIngapore, og det er egentlig meget godt.

Foran 3-1

Statistik

Forrige artikelKampe uge 40: WTA Premier Mandatory og ATP 500 China Open og ATP 500 Tokyo
Næste artikelCollege Tennis: Opstart og overblik over danske spillere
Avatar photo
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.