Semifinalemodstanderen var Kinas nye tennisdarling 26 årige Qiang Wang, der har haft et godt tennisår og pt placeret som #28 på WTAs rangliste. De havde mødt hinanden 4 gange før, og hjemmebanefordelen var ikke til at overse. Qiang Wang er den første kineser der har nået semifinalen siden Li Na i 2012. Wang sendte Ostapenko ud af turneringen med et 60 60 nederlag, så der var noget Caroline skulle passe på. Det var tredie gang de to spillere mødtes i Beijing med Wozniacki som vinder – sidst i 2017. Det blev også tredje gang Wang blev besejret af en topmotiveret Wozniacki – 61 63. Nu i finalen 8 år efter sidste finale i Beijing – og Petra Martic statistiken holder stadig ;).

Spillerne på vej

Første sæt imødeset med spænding efter Wangs hidtidige præstationer, hvor hun har sendt nogle store navne ud allerede. I dag nåede de mange kampe at sidde i benene på Wang. Det sammenholdt med Carolines meget sikre spil i dag, gjorde at Wang ret hurtigt fik verdens #2 at føle. Allere4de i andet parti slog Caroline til og brød Wangs serv, og fulgte op med et sikkert serveparti. Wang kom med besvær på tavlen 31. Så var det som om Wang tog sig lidt sammen og ydede hård modstand i Wozniackis næste serveparti, hvor Wang havde tre muligheder for at bryde, men mislykkedes, da Caroline fandt sine bedste takter, da hun var presset. Hun fik partiet hjem efter 4 gange lige 41. Efter dette krævende parti brød Caroline rent Wangs næste serveparti – 51 og kunne serve sættet hjem forholdsvis nemt. Det var en meget koncentreret Wozniacki der agerede kinesisk mur, og det virkede 61. gode server og gode placeringer og godt forsvar – vi fik det hele.

Wang finder endelig linjen

Caroline tager over

Wang kommer på tavlen

4-1 Caroline stærkt ppå vej

Caro tager første sæt

Statistik

Andet sæt blev sat i gang af Wang, og det var hun ikke lige klar til, da hun blev brudt med det samme. Wang vågnede igen op til dåd og kæmpede igen bravt for at bryde tilbage, men nej – trods 2 fordele – 20. Wang reddede sig igennem sit parti trods dobbeltfejl 21. Hun havde fået lidt peptalk af sin træner, og det var som om hun prøvede nok engang, og det lykkedes, efter et par fejl af Wozniacki, at få brudt tilbage – 22. Wang fulgte den gode stime op med at vinde sit serveparti rent 23 – første gang foran i kampen, men det holdt kun et parti, da Caroline først holdt sin serv rent, og derefter brød Wang rent – 43. Caroline havde lidt besvær med det efterfølgende serveparti, men med et es og et par gode server kom hun på 53. Wang havde på det tidspunkt set skriften på væggen, og Caroline var på toppen af sit spil, og brød Wang en sidste gang til 63. Flot og sikkert spillet kamp af Wozniacki, der fik vist mange af sine kvaliteter. Wozniacki er tilbage på toppen. 8 er Wozniackis lykketal, og det er 8 år siden hun vandt turneringen – så hvorfor ikke bare gøre det igen? – held og lykke med det.

Caro fortsætter presset

Wang arbejder for sagen

Wang kommer tilbage

Så er Caroline finaleklar

Kampens statistik

Højdepunkter – følg linket