Ana Konjuh fra Kroatien vandt i tre sæt mod Julia Görges Tyskland, og det vil være Lauren Davis mod Ana Konjuh i finalen i 2017 ASB Classic lørdag.

Begge semifinalerne i dag gik til tre sæt. I den første slog amerikaneren Lauren Davis lettiske Jelena Ostapenko med 6-4 4-6 4-1. Denne semifinale sluttede dog brat, da Ostapenko var nødt til at opgive i tredje sæt på grund af en viral sygdom.

Jelena Ostapenko startede sin semifinale godt, men var for syg til at fuldende kampen. Hun fortalte om det efter semifinalen, hvor hun så ud til at være i en miserabel tilstand, med et håndklæde svøbt omkring sin hals. Hun forklarede, at hun var begyndt at føle sig syg om torsdagen. “I dag vågnede jeg op med feber, med hoste og alt,” sagde Ostapenko. “Jeg føler mig meget værre i dag end i går. Jeg forsøgte at spille kampen, men det var virkelig svært, fordi jeg ikke havde det så godt. “Hun spillede godt, men jeg havde gode chancer i andet sæt for at vinde kampen, men det gjorde jeg ikke, og desværre kunne jeg ikke afslutte turneringen.”

Selvom hun startede med at spille strålende tennis, kom foran 5-1, var der et gradvist momentum skift der svingende over i Davis favør.”Under kampen var min hals meget smertefuld,” sagde hun. “Min koncentration var ikke god. Jeg ønskede at spille, men kunne bare ikke fordi jeg er syg.” Ostapenko sagde, at selv om hun havde været i stand til at kæmpe sig igennem og vinde denne kamp, ​​ville hun have været tvivlsom til finalen. “Jeg ville se i morgen,” sagde hun. “Men jeg tror, ​​efter at have været på banen i næsten halvanden time, ville det have været hårdt, og jeg tror at ​​jeg vil være mere syg i morgen.”

Med så mange store spillernavne i turneringen, kan der ikke have været nogen, der troede Davis ville nå til finalen.
Men mens det er en overraskelse at se hende der, så havde hun vundet 13 af sine sidste 15 kampe på vejen til denne semifinale.

Det er femte år Davis har spillet i Auckland. Sidste år skulle hun spille i kvalifikationsturneringen og hun formåede blot at slå Jade Lewis i første runde sidste år. Davis, der aldrig har vundet en WTA titel, sagde, at det ville betyde verden for hende at vinde hendes første i Auckland.
“Jeg elsker denne turnering,” sagde hun. “Jeg fortalte min træner, før jeg kom her, at det ville være fantastisk at vinde denne turnering. Så det er mit mål i morgen, og vi må se hvad der sker.” Davis sagde, at hun ikke var klar over at Ostapenko var syg under kampen da hun havde sit eget problem at overvinde en smerte der kom fra hendes højre lår, der havde brug for lægehjælp i første sæt. “Jeg var tilfreds med den måde, jeg kæmpede på,” sagde hun. “Mit ben var såret lidt i første sæt, så jeg blev temmelig frustreret og følte mig hjælpeløs. “Traineren hjalp virkelig, og tapingen hjalp og jeg er virkelig taknemmelig for det, og jeg følte mig sund og var i stand til at vinde.”

I den anden kamp vandt Konjuh fra Kroatien over Carolines “banekvinde” tyske Julia Goerges med 6-3 4-6 6-3. Som sætcifrene antyder var det jævnbyrdig match, men hvor det hele tiden så ud som om at 19-årige Konjuh havde lidt ekstra at spille med.
“Det er den første turnering af sæsonen, og jeg tror ikke, at nogen er i god form,” sagde Konjuh. “Jeg kom her og havde ikke helt føling med bolden. Jeg havde nogle problemer med min tå og lige nu er jeg i finalen, så jeg er virkelig glad.”