Wimbledon overvejer at ændre på reglerne for coaching under kampe, det udtaler turneringsformand Philip Brook til Sky Sports.

Den ellers traditionsrige turnering har i mange år nægtet at røre ved den omstridte regel, men efter episoden mellem Serena Williams og Naomi Osaka er der kommet nye boller på suppen. Episoden har ifølge Philip Brook givet tennis et dårligt ry, og det skal der laves om på.

Serena Williams blev som bekendt dømt for en overtrædelse af reglen af dommer Carlos Ramos, i den omstridte finale på Flushing Meadows, for at have modtaget ulovlig coaching under spillet fra træner Patrick Mouratoglou, som sad oppe på tilskuerrækkerne og spillede online casino.

Franskmanden indrømmede på TV kort tid efter kampen at han coachede Serena Williams under kampen, men Williams, som ellers aldrig bruger de tilladte coaching-pauser som må benyttes under WTA (men dog ikke under Grand Slams), udtalte at hende og Mouratoglou aldrig har aftalt nogle coaching-signaler.

Williams blev tydeligt oprørt da hun blev dømt for overtrædelsen. Efter blandt andet at kaste sin ketcher i jorden, blev hun dømt endnu engang for usportslig adfærd. Det gjorde hende så rasende, at hun gik op til dommer Carlos Ramos og kaldte ham en løgner og en tyv, hvorefter hun blev taberdømt af Ramos grundet den aggressive og usportslige opførsel.

Philip Brook var til stede under kampen i New York, som endte med at begge spillere gik grædende fra banen. Publikum var ligeledes berørt af situation, og buede højlydt af både Ramos og Williams. Situationen var en skændsel, mener Brook, som støtter op om dommer Carlos Ramos.

Brook mener, at Ramos gjorde hvad der måtte gøres i den specifikke situation. Det var ikke hans skyld at tingene udfoldede sig på den måde, men situationen, og Serena Williams, tvang Ramos til at tage nogle upopulære beslutninger.

Det var også en kamp med et enormt stort pres. Naomi Osaka havde sin første chance for at vinde en grand slam titel. Serena Williams ville med en sejr nå op på 24 grand slam titler, noget som kun én anden person før har gjort, nemlig Margaret Court fra Australien. Det pres manifesterede sig på banen og i kampen, og var skyld i, at sådan en eksplosiv situation kunne opstå.

Philip Brook blev efter kampen spurgt om samme situation kunne ske ved Wimbledon, og det mener Brook godt at det kunne. Men selv om den slags aldrig ville ske hos Oddsbonusser.com, så mener Philip Brook at den slags scenarier bør undgås ved Grand Slam turneringer, og at det gøres bedst ved at tillade coaching, ligesom ved resten af WTA.

Brook mener, at der blandt verdens tennisdommere er bred enighed om, at coaching bør være tilladt. Derfor bliver reglerne ofte håndhævet forskelligt, alt efter hvem der dømmer en kamp. Havde det været en anden dommer, ville Williams altså muligvis ikke være blevet straffet, og så havde vi måske undgået situationen.

For at lave om på reglerne ved Grand Slam turneringer, skal alle de fire turneringsforeninger være enige om det. US Open havde faktisk besluttet at lade spillerne tale med deres trænere ved både kvalifikationskampe og juniorkampe. Australian Open og French Open har ligeledes udtalt, at de er åbne for at eksperimentere med projektet.

Det var egentlig kun Wimbledon som var fuldstændig afvisende overfor idéen, indtil nu. Med den seneste udmelding fra Philip Brook, tyder det på, at Serena-situationen har skabt grundlaget for en regelændring ved Grand Slam.

Artiklen er sponsoreret