Efter to regnvejrs-afbrydelser tabte Julia Boserup 2. sæt 0-6, men i 3. sæt fik hun kontrol over kampen igen efter klassespil

Dansk-amerikanske Julia Boserup, der er no. 225 på WTA-ranglisten, havde på fornem vis vundet 3 sikre sejre i kvalifikationen til Wimbledon over modstandere, der er rangeret 133, 171 og 154, og undervejs havde hun højst afgivet 3 eller 4 partier i kampene.

Tirsdag indledte hun 1. runde i hovedturneringen mod no. 104 Tatjana Maria (GER), der for et år siden var no. 62 på ranglisten.
Julia fortsatte med at imponere med aggressivt spil fra starten af kampen, og hun bragte sig foran 4-1, inden tyskeren fik reduceret til 3-4 og regnvejret satte en stopper for yderligere spil denne dag.

Da kampen blev genoptaget onsdag, sørgede Julia for at bevare forspringet, da hun holdt serv til 5-3. Det samme gjorde Maria til 4-5, hvorefter Julia servede første sæt hjem 6-4.

I 2. sæt mistede Julia muligvis koncentrationen en smule, og hun blev brudt i sit første serveparti og kom derved bagud 0-2.
Maria var derefter foran 40-15, da regnen igen greb forstyrrende ind i begivenhederne og udsatte resten af kampen i adskillige timer, og da kampen omsider blev genoptaget, holdt tyskeren serv til 3-0.

Spillet i de næste partier kunne tyde på, at Julia allerede mentalt var ved at indstille sig på et afgørende 3. sæt, og tyskeren vandt relativt nemt de følgende partier, og hun brød derved Julias serv yderligere 2 gange og vandt sættet 6-0.

I 3. sæt lagde Julia fra start pres på Maria, som straks kom bagud 0-30, men hun fik dog reddet partiet hjem til 1-0 føring.
Julia holdt derefter serv efter 40-15, hvorefter Maria bragte sig foran 2-1 efter et rent serveparti.
Julia holdt fast med gode server og initiativrigt spil og udlignede til 2-2 og derefter fik hun overtaget i sættet, da hun først brød tyskerens næste serv og derefter for tredje gang holdt serv ved 40-15 til 4-2 føring.

Tyskerens kom foran 30-0 i sit næste serveparti, men på de næste 3 bolde fremprovokerede Julias aggressive spil fejl fra tyskerens baghånd, men en servevinder og en sjælden fejl fra Julia gav tysk fordel, som dog blev efterfulgt af en fejl, og en dobbeltfejl gav Julia break-mulighed, som hun vandt efter en ny tysk fejl.

Herefter kunne Julia serve for kampen ved 5-2, men hun skulle først afværge en break-mulighed ved 30-40, inden hun på sin 2. matchbold sikrede sejren 6-4, 0-6, 6-2.

Efter kampen blev Julia interviewet af TV3 Sport, som spurgte hvad det var for en oplevelse at spille sin første kamp på Wimbledon, hvortil hun svarede, at det var en stor oplevelse med en helt speciel stemning på banen.
Hun var glad for at være sluppet igennem kampen, som blev besværliggjort af, at de måtte ud og ind af banen på grund af regnvejret.

Intervieweren spurgte om det var rigtig forstået, at Julia efter at have kontrolleret 1. sæt mistede noget momentum i 2. sæt.
Julia nævnte, at modstanderen begyndte at spille lidt anderledes med korte bolde, hvilket Julia havde det lidt svært med, så hun skulle lige finde rytmen igen, og derfor var hun glad for, at hun kunne starte forfra igen i 3. sæt.

Da Julia blev spurgt, hvad hun gjorde anderledes i 3. sæt, var hun ikke helt klar over det, men det lykkedes, og det føltes rigtig godt at vinde en kamp på Wimbledon, og hun glæder sig allerede til næste kamp.

Tennisavisen har modtaget ovenstående billede fra kampen.

Julias modstander i 2. runde blev efterfølgende fundet inde på Centrecourt, hvor det 19-årige schweiziske stortalent 7. seedede Belinda Bencic – der netop har fået ny bag – overtog scenen efter sin berømte landsmand Roger Federer, der netop havde besejret den britiske kvalspiller, no. 775 Marcus Willis, som fik ekstraordinær mediefokus – vist nok fordi han var kæreste med en kendis.

19-årige Bencic har ofte haft svært ved at leve helt op til de tårnhøje forventninger, som helt berettiget er knyttet til hende på grund af det potentiale, som ingen kan betvivle, at hun er i besiddelse af.
I 1. runde kampen mod no. 59 Tsvetana Pironkova (BUL) viste Bencic i store dele af kampen prøver på det format, som en ægte topspiller kan præstere, og derfor var Pironkova chanceløs i kampen, som Bencic vandt 6-2, 6-2.

Hvis Julia får mulighed for at møde Bencic på Centrecourt eller en af de store show-courts, kan man ikke fortænke hende i at blive temmelig benovet over situationen, men hun kan spille uden de store forventninger, og derfor gælder det om at nyde situationen og spille helt frit, så alt presset ligger på den unge schweizer, som måske kan blive lidt rystet, hvis Julia for alvor rammer sit topniveau med aggressiv tennis, så hun bliver ikke helt afskrevet på forhånd, selvom det vil være en kæmpe sensation, hvis hun alligevel vinder kampen.

Forrige artikelJobannonce: Tennisavisen.dk søger skribenter
Næste artikelWimbledon: Favorit sikkert fra land
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.