Johannes Ingildsen udnyttede på bedste vis muligheden for at deltage i kvalifikationen til Wimbledon med sejr i 1. runde. Benjamin Hannestad viste mental styrke med sejr 12-10 i 3. sæt

Som omtalt onsdag, hvor Johannes Ingildsen fyldte 18 år, fik han – formentlig lidt uventet – chancen for at kvalificere sig til juniorernes udgave af Wimbledon, da han som 10. alternate alligevel var med i lodtrækningen, da den blev offentliggjort onsdag.

Joe takkede for denne kærkomne fødselsdagsgave ved at spille sit bedste tennis nogensinde på græs, da han i 1. runde af kvalifikationen vandt over 6. seedede no. 66 Patrik Nema (SVK) 6-4, 7-6(1).
Joe betegnede selv sin serv som “umenneskelig”.

Dermed er Joe i kval-finalen, hvor han møder no. 257 Charles Broom (GBR), der har wildcard og vandt i 1. runde 6-4, 6-2 over 14. seedede no. 82 Chien Hsun Lo (TPE).

Tennisspilleren Johannes Ingildsen
Foto: Sportsfotograf.com.

Samtidig var den anden danske deltager i kvalifikationen, Benjamin Hannestad i fuld gang med at forsøge at gøre Joe kunststykket efter, da han i 1. runde mødte no. 103 Catalin Mateas (USA).
Kampen udviklede sig til en ren gyser, som i starten ellers tegnede godt for Benjamin, da han i 1. sæt førte 5-1 og havde sætbold i modstanderens serv.

Som mange formentlig selv konstaterede i Caroline Wozniackis 2. runde kamp ved Wimbledon er en 5-1 føring ikke garanti for, at sættet er hjemme, og i Benjamins kamp endte 1. sæt med, at modstanderen alligevel vandt sættet 7-2 i tiebreak.

Benjamin gav dog ikke op af den grund, og han vandt herefter 2. sæt 6-4, hvorefter kampen måtte afgøres i en ren gyser i 3. sæt.
Her viste Benjamin, at han gennem deltagelse i flere turneringer mod de bedste har opbygget en robusthed og mental styrke, som i den sidste ende sikrede sejren på 6-7(2), 6-4, 12-10 – til stor tilfredshed fra de ca. 25% af tilskuerne, som var Benjamins forældre
Resten af tilskuerne var vist primært College-coaches, som er på udkig efter emner.

I kvalfinalen er modstanderen 9. seedede no. 73 Daniel Nolan (AUS), som vandt 6-4 6-2 over (WC) (546) Marcus Walters.

Efter sidste uges Grade 1 turnering i Roehampton, hvor Benjamin tabte til no. 9 på ranglisten og desuden spillede 2 double-kampe, fortalte han til Tennisavisen, at han havde spillet godt, og han tilføjede

[quote_box_center]”Jeg har trænet hårdt fysisk udenfor banen og på græsset. Synes jeg har haft en god fornemmelse med mit spil hver dag!
Jeg ser frem imod Wimbledon, og sådan som jeg har spillet hver dag gør, at der er chancer mod alle.”[/quote_box_center]

Både Joe og Benjamin spiller kvalfinale som 2. kamp efter kl. 1130cet på anlægget i Roehampton, som ikke er langt fra Wimbledon.
Fra Tennisavisen skal lyde en opfordring til den øvrige danske sportspresse, som er til stede ved Wimbledon, om at afsætte et par timer til at dukke op og støtte de 2 danske juniorer, som meget gerne skal hive endnu en sejr hjem, så de sammen med Emilie Francati kan repræsentere Danmark i hovedturneringen i juniorernes udgave af Wimbledon.

Forud for kvalfinalerne i Roehampton vil der kl. 1130cet være et minuts stilhed til ære for de dræbte i Tunesien.

Forrige artikelTV kampe fredag: Start på 3. runde
Næste artikelTE U12 Port San Giorgio: Holger videre i både single og double
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.