Cori Gauff - billedet - er en af de unge, fremadstormende spillere, som nok skal nyde stor opmærksomhed

Endelig afvikles nu en stor turnering efter den lange tennis tørke. Jo, der er ganske vist allerede varmet op med nogle mindre turneringer og al respekt for de forskellige tiltag, hvor arrangører og spillere har fundet sammen om at komme igang under kontrollerede forhold. Det er blevet til mange gode kampe, hvor de mere eller mindre “rustne” men spillesultne spillere har kæmpet bravt.

Western & Southern Open bliver således den første store turnering efter Coronapausen. Det bliver en atypisk en af slagsen, en turnering uden tilskuere og med fravær af nogle af de største stjerner grundet Coronarisikoen. 

Man må naturligvis respektere spillernes valg om at komme eller ej, det er deres helbred og karriere, det handler om. Men hvor meget vil det gå udover kvaliteten, at en del af den absolutte top mangler? Vil det gøre det til en mindre seværdig turnering? Det får vi se. Men det er vel ikke helt urimeligt at forvente en turnering på et meget højt niveau. Selv om nogle mangler, er det trods alt verdens bedste tennisspillere, der mødes. Og hvor ofte er det ikke set, at den undertippede på dagen spiller bedre end favoritten – og vinder. 

Spændende bliver det at følge, hvor klar spillerne er psykisk og fysisk, mentalt og spilleteknisk. Vel nok alle har arbejdet hårdt med at holde formen og spilniveauet oppe, har styrketrænet og trænet på tennisbanen. Spændende bliver det også at se, om kamppausen har været hårdere mod de allerbedste end de næstbedste – eller omvendt.

Det er vel nok endnu mere åbent end nogensinde, hvem der er favoritter til at vinde turneringen. Omstændighederne er meget forskellige fra de sædvanlige, og der var allerede inden turneringspausen god gang i udfordringerne i verdenstoppen, fornyet kamp om de øverste placeringer, unge spillere der banker på. 

Den aktuelle seedning viser, at da nogle af topnavnene mangler, giver det pads til nogle andre, som nok er ganske stolte af deres seedning i denne turnering.

Det er vist et meget godt spørgsmål, om der er nogle af disse 16 seedede spillere, som absolut ikke kan vinde turneringen.

Tidligere vindere af Western & Southern Open

Den eneste spiller, der har vundet Western & Southern mere end en enkelt gang er Serena Williams, som har løftet pokalen to gange. Iøvrigt har Venus Williams og Caroline Wozniacki dette fælles tilgodehavende, at de trods deres mange andre sejre pudsigt nok aldrig vundet denne turnering.

Turneringen, der ellers er hjemmehørende i Cincinnati, afvikles denne gang i NewYork i Billie Jean King National Tennis Center, Flushing Meadows, hvor også US Open sidenhen spilles. Turneringen spilles 21. – 28. august. 

 

Forrige artikelM25 Vogau: Holger Rune løftede niveauet i 2. sæt mod chanceløs 3. seedet franskmand
Næste artikelW15 Oeiras: Clara Tauson i semifinalen på 7. matchbold efter uddeling af “æg” og afgivelse af sæt
Avatar photo
Ole Jørgensen har siden 1992 har været aktiv i den lokale tennisklub bl.a. som formand for klubben i 10 år, som træner, som holdleder på et motionist turneringshold og som aktiv spiller. På den globale scene er hans store interesse dels udvikling og tendenser på og omkring WTA-touren og dels den enkelte spillers udnyttelse af sit potentiale. Oles interesse for udviklingen på WTA-touren, som han har fulgt nøje, startede især da Caroline Wozniacki vandt Wimbledon som junior.