Olivia Gram kvalificerede sig for første gang til en W25 hovedturnering, hvor hun pressede top 400 spiller, der dog var effektiv på de afgørende point

Selvom 19-årige Olivia Gram var langt nede på “Alternate-listen” ved de første ITF-turneringer efter corona-pausen, lykkedes det alligevel få mulighed for at deltage i kvalifikationen til W15 turneringer i Oeiras og Alkmaar i sidste uge.

Det lykkedes dog ikke for Olivia at slippe videre til hovedturneringen i de 2 nævnte turneringer, men det blev dog til en enkelt sejr i Oeiras, hvor Olivia vandt 6-0, 6-0 over Beatriz Neves (POR), inden Salma Djoubri (FRA) i 2. kvalrunde vandt 6-3, 6-2, og i Alkmaar blev Olivia besejret 6-1, 6-3 i 1. kvalrunde af Isabelle Haverlag (NED)

Begge førnævnte turneringer blev spillet på grus, men efterfølgende fik Olivia mulighed for at deltage i kvalifikationen til den højere W25 kategori ved Montemor Ladies Open i Portugal, hvor der bliver spillet på hardcourt.

I 1. kvalrunde vandt Olivia 6-2, 6-2 over 22-årige Mariia Antoniuk (UKR), og i kvalfinalen lykkedes det for første gang for Olivia at spille sig videre til hovedturneringen i en W25-turnering, da hun vandt over 8. seedede Sara Lanca (POR), som måtte trække sig fra kampen, da Olivia førte 6-4, 3-0.

Olivia afslørede selv i et facebook-opslag, at hun kortvarigt glemte at holde øjnene på bolden.

Sejren i kvalfinalen betyder, at Olivia dermed optjener et enkelt WTA-point, som hun kan føje til de 3 point, som hun har i forvejen.
En sejr i 1. runde kunne have indbragt yderligere 5 point, men 22-årige 3. seedede Maia Lumsden (GBR), der er no. 367 på WTA-ranglisten, var den mest effektive i de afgørende situationer, idet hun ifølge noterne på Resultina-app’en udnyttede 5 break-muligheder i 6 forsøg, og desuden satte hun sin 1. serv i 8 af de 9 tilfælde, hvor Olivia havde break-mulighed.

Olivia brød Lumsden’s serv en enkelt gang i 1. sæt, og hun havde flere break-muligheder undervejs, men afgørende for sættet blev, da Olivia ikke fik udnyttet 3 break-muligheder til 3-2, hvorefter hun i stedet selv blev brudt til 2-4, og derefter kørte Lumsden sættet sikkert hjem 6-3.

I 2. sæt blev Olivia brudt fra start, og da hun ikke fik udnyttet 3 muligheder for at udligne til 1-1, blev hun selv brudt igen til 0-3.
Det lykkedes dog at tage det ene break tilbage, og Olivia holdt derefter serv til 2-3, men Lumsden brød serv igen til 5-2, hvorefter hun i egen serv sikrede sejren 6-3, 6-2 efter en kamp, hvor Olivia fik vist, at hun kan give god modstand til en væsentlig højere rangeret modstander.

Montemor-O-Novo 2020
Foto: Jose Rasquinho – Olivia Gram
Forrige artikelRang- og Entrylister uge 36->: Clara Tauson på vej i top 200 og inde i French Open kval
Næste artikelKræftens Bekæmpelse: Lyserød Tennislørdag – er det noget for dig?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.