Arbejdernes Tennis Klub (ATK) indstiller tre veteranherrer fra klubben til årets Idrætspris 2015.

Henning Poulsen, tidligere formand for Arbejdernes Tennis Klub, er begejstret for, på vegne af klubben, at skulle stå for indstillingen til årets Idrætspris 2015.

”Som tidligere formand er det dejligt at få sådan en ad hoc opgave, hvilket jeg også med det samme sagde ja til,” siger Henning Poulsen.

Peter Biltoft, Steen Elsborg og Thomas S. Petersen er veterantrioen, der er blandt de nominerede til årets Idrætspris 2015. De tre tennisherrer var med til at hive guldet hjem i kategorien +50 ved de Nordiske Veteranmesterskaber, som fandt sted i Helsinki fra 30. oktober til 1. november 2015

De Danske Tennis Veteraner udtog spillere til flere kategorier både på dame – og herresiden, men det er første gang i år, at hele tre spillere fra samme klub, nemlig ATK, er blevet udtaget til +50 landsholdet, og det glæder klubbens tidligere formand.

“Resultatet viser, at ATK favner bredt. Klubben har da også hold i alle divisionsrækker for herrer – både indendørs og udendørs. Samtidig viser det også, at idræt kan dyrkes på konkurrenceplan i alle aldre,” siger Henning Poulsen.

Svenske veteranstjerner var ingen hindring for den danske trio

Efter en sikker sejr over Norge med cifrene 3-0 i semifinalen skulle Danmark møde Sverige, der også kvitterede med en sejr over værterne fra Finland i semifinalen.

Sverige stillede som forventet i stærkeste opstilling med kendte navne fra deres gyldne årgang, hvor Edberg, Wilander og Pernfors dominerede. Frederik Vaern, tidligere nr. 250 på verdensranglisten, og Henrik Blomberg, indendørsmester de seneste to år i træk, var ligeledes på det svenske landshold.

Selvom dåbsattesten viser +50 for den danske trio, kunne de stadigvæk følge med på højt niveau, og det bevidnede publikum i særdeleshed, da de rutinerede herrer formåede at hive en sejr hjem på 2-1 over Sverige i finalen, efter at have været bagud 4-1 i første sæt.

Henning Poulsen peger på de tre veteraners seriøse tilgang til mesterskabet som særdeles beundringsværdigt, og roser sammen med Michael Mortensen, tidligere landstræner i Dansk Tennis Forbund og tidligere træner i ATK, deres fremragende indsats.

”Vores tre spillere viste stærk moral og formåede at vinde den afgørende double i to sæt, selvom de var bagud. Michael Mortensen udtalte fuld respekt for vort hold, og understreger samtidig, at man var blevet meget inspireret over den ”professionelle” tilgang til mesterskabet ved at tage af sted i god tid for at forberede sig optimalt,” afslutter Henning Poulsen.
Forrige artikelITF Antalya: Julie Noe ude efter ærgerlig dag på kontoret
Næste artikelTwitter: Ny mand i Caroline Wozniacki lejren
Kristina Loncar
Kristina Loncar, 22 år, er en ambitiøs journaliststuderende fra Roskilde Universitet, der drømmer om at blive en dygtig sportsjournalist. Hun har spillet håndbold de sidste 12 år på eliteplan og som professionel i udlandet, men har sideløbende kastet sin kærlighed på tennissporten i en sådan grad, at hun nu med pen og blok i hånden ønsker at få en fod indenfor tennisverdenen som skribent for Tennisavisen.dk.