Efter spil i Verdensklasse mod 5. seedede Maria Sharapova er Caroline Wozniacki klar til 1/4-finalen ved US Open

Caroline fik en drømmestart på kampen, idet hun i kraft af sit velkendte sikre spil brød Sharapovas serv til 2-0 på den 3. break-chance, og hun holdt efterfølgende sin egen serv til 3-0. Sharapova brød dog tilbage igen, da Carolines serv ikke fungerede på samme niveau som i den foregående kamp. Det lykkedes dog at holde serven til stillingen 5-4.

I næste parti indledte Sharapova med en dobbeltfejl efterfulgt af en forhånd i nettet på Carolines næste retur. Ved 15-30 overplacerede Sharapova en oplagt forhånd, og på Carolines første sætbold slog hun igen en forhånd i nettet, så Caroline kunne vinde sættet 6-4 efter en solid indsats.

Sharapova tager initiativet i 2. sæt

Fra starten af 2. sæt overtog Sharapova i endnu højere grad initiativet, ikke mindst fordi Caroline ikke fik udbytte af sin 1. serv, som fortsat ikke fungerede, og hun blev brudt i det første parti i sættet.

Selvom Caroline kæmpede formidabelt og fik returneret massevis af bolde, var presset fra Sharapovas tunge slag så stort, at hun også blev brudt i sit næste serveparti, og hun var heller ikke var i stand til at bryde Sharapovas serv. Derved kom Caroline bagud 0-4, inden hun omsider holdt sin serv.

Sharapova bevarede et højt niveau gennem hele sættet, hvor Caroline fik meget få nemme point, og selvom Caroline igen holdt sin serv, kunne hun ikke forhindre, at Sharapova servede sættet hjem til 6-2.

3. sæt Verdensklasse fra Caroline, som vandt turneringens flotteste point

På grund af ekstremt høje temperaturer blev der 10 minutters varme-pause, inden 3. sæt blev påbegyndt.

Caroline spillede i dette sæt noget af det bedste i hele karrieren, og det lykkedes hende både at neutralisere Sharapovas power med stor sikkerhed, og hun overtog ofte selv initiativet og afgjorde flere point ved at presse Sharapova til fejl, og i flere pressede situationer slog Caroline kontra med præcise vinderslag.

Ved stillingen 2-1 fik Caroline efter flot spil spillet sig frem til 3 break-bolde. På den første blev Caroline drevet fra hjørne til hjørne efter en velplaceret serv, men hver gang fik hun mirakuløst returneret bolden. På den 4 bold var hun presset langt ud i forhåndshjørnet, men alligevel fik hun returneret bolden, som Sharapova endte med at flugte i nettet, og Caroline kom foran 3-1 og var på vinderkurs, mens et medlevende publikum var begejstret over en medrivende kamp.

Det næste parti var på vippen med flere gange 40-40, men med gode server og fejlfrit spil holdt Caroline sin serv til 4-1. Sharapova holdt derefter sin serv og fik derved reduceret til 4-2.

I Carolines næste serveparti viste hun, hvorfor hun betegnes som Verdens bedste defensiv spiller, idet alle Sharapovas powerbetonede slag blev returneret med stor præcision, som af kommentatoren på Eurosport berettiget blev betegnet som “offensiv defensiv”, og Caroline holdt derved sin serv til 5-2.

I det efterfølgende serveparti fortsatte Caroline med at neutralisere presset fra Sharapova, og derved spillede hun sig frem til 2 matchbolde. På den første matchbold sad Carolines returnering og de efterfølgende bolde alle præcist tæt ved linjerne, og hun fik derved presset Sharapova ud i baghåndssiden, hvorefter hun afsluttede kampen med en ren vinder fra baghånden ned langs sidelinjen tæt på baglinjen.

Serena formentlig den eneste, der kan forhindre Carolines første Grand Slam sejr

Med den flotte sejr er Caroline nu klar til kvartfinalen, hvor hun møder 13. seedede Sara Errani (ITA), som forinden havde besejret no. 119 Mirjana Lucic-Baroni (CRO) i en kamp, som kvalitetsmæssigt var langt under Carolines kamp mod Sharapova.

Som Caroline spiller i øjeblikket er det svært at få øje på andre end Serena Williams, som kan forhindre Caroline i at vinde sin første Grand Slam titel.

 

Forrige artikelHold DM ude 2014: Skybrud udsætter guldkampen
Næste artikelHvor spiller danskerne henne i uge 36?
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.